Održana XX sednica Izvršnog odbora OKS

Parallax Leaf - OKS

Beograd, 09.06.2020. – Članovi Izvršnog odbora zakazali su redovnu sednicu Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije za 18. jun 2020. godine u Beogradu.

 

Na XX sednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije održanoj u olimpijskoj kući usvojen je program Olimpijskog komiteta Srbije za drugu polovinu tekuće godine zajedno sa listama kategorisanih sportista u individualnim i timskim sportskim granama u okviru programa Olimpijska kategorizacija – Tokio 2020 i Razvojni program.

 

Predsednik Zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta Srbije, prof. dr Dragan Radovanović informisao je članove Izvršnog odbora o svim aktivnostima koje je ova komisija realizovala pre, za vreme i nakon pandemije oboljenja Covid-19, a u cilju prevencije i zaštite naših najboljih sportista od ovog oboljenja.

 

Izvršni odbor usvojio je i izveštaj Šefa Misije sa III Zimskih Olimpijskih igara mladih koje su održane u Lozani u Švajcarskoj u periodu između 09. i 22. januara 2020. godine. Nastup sportista koji su uzeli učešće na ovom takmičenju ocenjen je kao upešan imajući u vidu da je hokejaš Matija Dinić osvojio srebrnu medalju u hokeju 3 na 3, te da je alpska skijašica Zoja Grbović ostvarila odlične rezultate plasmanima na 10. mesto u disciplini super veleslalom, odnosno 15. mesto u disciplini alpska kombinacija.

 

Članovi Izvršnog odbora usvojili su i izveštaj o radu i plan rada Olimpijskog komiteta Srbije, kao i finansijske izveštaje i planove koji će se naći i na redovnoj sednici Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije koja će se 18.06.2020. godine održati u Beogradu.