Razvojni program OKS

Imajući u vidu važnost pravovremene identifikacije najtalentovanijih mladih sportista, odnosno potrebu da se obezbede optimalni uslovi za njihov razvoj, Olimpijski komitet Srbije u olimpijskom ciklusu „PARIZ 2024“ pokreće Razvojni program.

Primarni cilj ovog programa je stvaranje uslova za uspešnu transformaciju najtalentovanijih mladih sportista u vrhunske sportiste koji će beležiti zapažene sportske rezultate i osvajati medalje na međunarodnim takmičenjima u seniorskoj konkurenciji.

Razvojni program predstavlja stepenik koji sportista prolazi na putu ka Olimpijskom programu. Samim tim, učesnici ovih programa će kroz međunarodna takmičenja kao što su letnji i zimski EYOF, letnji i zimski YOG, Mediteranske igre, sticati dragoceno iskustvo i spremati se za vrhunska ostvarenja na budućim Igrama Olimpijade.

Sportisti i timovi stiču pravo na učešće u Razvojnom programu ukoliko ispune neki od usvojenih kriterijuma za kategorisanje u okviru ovog programa. Listu kategorisanih sportista u okviru Razvojnog programa možete preuzeti ovde.