Razvojni program OKS

Imajući u vidu važnost pravovremene identifikacije najtalentovanijih mladih sportista, odnosno potrebu da se obezbede optimalni uslovi za njihov razvoj, Olimpijski komitet Srbije u olimpijskom ciklusu „Pariz 2024“ pokreće Razvojni program.
Primarni cilj ovog programa je stvaranje uslova za uspešnu transformaciju najtalentovanijih mladih sportista u vrhunske sportiste koji će beležiti zapažene sportske rezultate i osvajati medalje na međunarodnim takmičenjima u seniorskoj konkurenciji.
Razvojni program predstavlja stepenik koji sportista prolazi na putu ka Olimpijskom programu. Samim tim, učesnici ovih programa će kroz međunarodna takmičenja kao što su letnji i zimski EYOF, letnji i zimski YOG, Mediteranske igre, sticati dragoceno iskustvo i spremati se za vrhunska ostvarenja na budućim Olimpijskim igrama.
Sportisti i timovi stiču pravo na učešće u Razvojnom programu ukoliko ispune neki od usvojenih kriterijuma za kategorisanje u okviru ovog programa. Listu kategorisanih sportista u okviru Razvojnog programa možete preuzeti ovde.