Jovana Preković nosilac zastave Republike Srbije na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Tokiju

Parallax Leaf - OKS

Svečana Ceremonija zatvaranja XXXII Letnjih Olimpijskih igara u Tokiju održaće se 8. avgusta od 13 časova po srednjeevropskom vremenu.

 

 

Na Ceremoniji otvaranja Igara u Tokiju zastavu Republike Srbije nosili su Sonja Vasić i Filip Filipović, dok će tu čast će na zatvaranju  najvećeg svetskog sportskog događaja imati aktuelna evropska, svetska i olimpijska šampionka, Jovana Preković.

 

Jovana je u jučerašnjem finalnom meču kategorije do 61kg pobedila Kineskinju Ksiaojan Jin i tako postala prva osvajačica olimpijskog zlata na debitantskom nastupu karatea kao sporta na Igrama.

 

Jovana ističe da će uloga nosioca zastave za nju biti ostvarenje sna, uz osvajanje olimpijske medalje.

Za mene će biti ogromna čast i zadovoljstvo nositi zastavu Republike Srbije na Olimpijskim igrama, pogotovo što su za mene ovo prve Igre i drago mi je da mi se svi sportski snovi polako ostvaruju – rekla je Jovana.

 

Na Ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Riju 2016. godine zastavu Republike Srbije nosila je Tijana Bogdanović, dok je u Londonu 2012. godine ta čast pripala Milici Mandić, a u Pekingu 2008. odbojkašu Saši Staroviću.