Košarkaši Srbije obezbedili plasman na Olimpijske igre Pariz 2024!

Parallax Leaf - OKS

Muška košarkaška reprezentacija Srbije plasmanom u polufinale Svetskog prvenstva i posle svih završenih četvrtfinalnih utakmica našla se među dve najbolje rangirane evropske selekcije na ovom takmičenju, čime je obezbedila direktan plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024.

 

košarkaši
foto: KSS

 

Naši košarkaši ne samo da su se plasirali u polufinale Mundobasketa 2023 ubedljivom pobedom nad Litvanijom (87:68), već su obezbedili i mesto na predstojećim Olimpijskim igrama. Naime, pored reprezentacije Francuske, koja je kao domaćin siguran učesnik Olimpijskih igara, mesto na turniru u Parizu obezbeđeno je i za dve najbolje rangirane evropske selekcije na ovom Svetskom prvenstvu. Posle poraza Italije od Sjedinjenih Američkih Država, kao i Slovenije od Kanade, postalo je jasno da će olimpijske vize dobiti Srbija i Nemačka.

 

Košarkaši Srbije igraće protiv reprezentacije Kanade u polufinalu Svetskog prvenstva u petak, 8. septembra, od 10.45 časova.

 

Poslednji put košarkaši Srbije su na Olimpijskim igrama nastupali u Riju 2016. godine, kada su osvojili srebrnu medalju.