Lalović: SP u rvanju u Beogradu uz neophodne mere

Parallax Leaf - OKS

Izvršni komitet Svetske rvačke federacije sastao se u Švajcarskoj kako bi razmotrio planove za organizovanje svetskog prvenstva za seniore koje je planirano za decembar, a čiji bi domaćin trebao da bude Beograd od 12. do 20. decembra.

Izvršni komitet je doneo odluku da se prvenstvo održi i to nakon potvrde više od 70 posto nacionalnih saveza, što je bila norma koja je postavljena proteklog meseca.

Svakako, zakazan je još jedan sastanak koji će biti održan 6. novembra, na kojem bi bile razmotrene nove mere koje bi eventualno morale biti donesene, a sve u skladu sa trenutnom situacijom u kojoj se svet bude nalazio u datom momentu zbog pandemije koronavirusa.

Predsednik Svetske rvačke federacije i član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta Nenad Lalović istakao je da je sigurnost svih učesnika takmičenja na prvom mestu.

– Izuzetno smo optimistični, ali i oprezni kada je u pitanju SP u rvanju koje je planirano za decembar. Bezbednost naših sportista, trenera i osoblja je najviši mogući prioritet i preduzećemo sve neophodne mere kako bi u Beogradu svi bili sigurni – izjavio je Lalović za sajt Svetske rvačke federacije.

Svetsko prvenstvo u rvanju za juniore koje je takođe trebalo da bude održano u Beogradu, otkazano je toga što nacionalni savezi ne mogu da garantuju dolazak broja takmičara koji je potreban da bi se takmičenje održalo.