OTVORENE TREĆE ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE MLADIH U LOZANI

Parallax Leaf - OKS

U prepunoj Voduaz areni u Lozani, večeras su zvanično otvorene treće po redu Zimske olimpijske igre mladih. Kroz ceremoniju otvaranja, preko 8.000 sportista i gledalaca bilo je u prilici da prisustvuje performansu koji je na poetičan način opisao faze razvoja jednog sportiste uz sve elemente Olimpijskih igara.

Ceremonija otvaranja Zimskih olimpijskih igara mladih obeležila je švajcarsku kulturu i tradiciju kao i moderne tehnologije. Svečanosti je prisustvovao predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta, gospodin Tomas Bah koji je pozdravio sportiste i poželeo im dobrododošlicu, dok je igre zvanično otvorila predsednica Švajcarske konfederacije Simoneta Somaruga. Svečanosti su prisustvovala i deca iz Fukošime a olimpijski plamen uneli si su sportisti sa sva tri govorna područja Švajcarske.

Tim Srbije broji šest sportista koji će se takmičiti u četiri discipline. Zastavu Srbije na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Lozani ponela je Zoja Grbović, predstavnica naše zemlje u alpskom skijanju.