Maljković: Olimpijski komitet Srbije snažno podržava napredak boksa u Srbiji

Parallax Leaf - OKS

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković danas je prisustvovao prijemu koji je organizovao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Svetske bokserske federacije Umara Kremleva i predsednike regionalnih bokserskih saveza, sa kojima je razgovarao o saradnji, unapređenju međunarodnog povezivanja kroz sport, kao i o predstojećem Svetskom prvenstvu u boksu, koje će se održati u Srbiji.

 

Najvažnije teme o kojima se diskutovalo jeste predstojeće Svetsko prvenstvo u boksu, kao i Regionalna liga čije je održavanje u planu i koja bi trebalo da podigne kvalitet klupskog boksa u kompletnom regionu.

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković istakao je da je Olimpijski komitet Srbije među prvima pružio podršku Bokserskom savezu Srbije za organizaciju Svetskog prvenstva u Beogradu, kao i za pokretanje Regionalne lige.

– Olimpijski komitet Srbije je oduvek podržavao boks i napredak te plemenite veštine, čak i kada se nepravedno nalazio na margini sportskog sistema u Srbiji. Ideja Regionalne lige će podići popularnost i kvalitet boksa u svim zemljama regiona, i nema sumnje da je ovo najbolje rešenje za sve klubove. Dolazak predsednika Svetske bokserske federacije Kremleva u Srbiju je sjajan znak, i pokazatelj da Nenad Borovčanin velikim naporima podiže boks u Srbiji na viši nivo i podiže ugled našeg Bokserskog saveza u svetu. Ja sam, kao predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, prezadovoljan kada vidim da država na čelu sa predsednikom Vučićem daje nesebičnu podršku oporavku boksa. Predsednik Vučić je zajedno sa Nenadom Borovčaninom inicijator pokretanja Regionalne bokserske lige i svi sportski radnici iz regiona su ovaj predlog dočekali sa neskrivenim oduševljenjem – istakao je Maljković.

 

Maljković je takođe istakao da je Srbija zemlja koja je svetskom boksu podarila veliki broj istinskih asova i da među sportskom publikom u Srbiji postoji veliki broj ljubitelja ove plemenite veštine koji željno čekaju da se boks vrati na velika vrata i pozdravljaju poteze koji će tome doprineti, a organizacija Svetskog prvenstva i pokretanje Regionalne lige definitivno to jesu.

 

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin istakao je zahvalnost Olimpijskom komitetu Srbije za pomoć koja se pruža boksu.

Zahvaljujem se na dosadašnjoj podršci Olimpijskog komiteta Srbije, oko sprovođenja programa i nastupa na takmičenjima  – zaključio je Borovčanin.