Međunarodni komitet Mediteranskih igara dobio novog predsednika

Parallax Leaf - OKS

Na današnjoj Sednici Skupštine Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara održanoj virtualnim putem, ova organizacija je nakon 18 godina dobila novog predsednika i nove članove Izvršnog odbora.

Novi predsednik MKMI je gospodin Davide Ticano (Davide Tizzano) koji je na tom mestu nasledio dosadašnjeg predsednika Amara Adadija. Adadi je ovu funkciju obavljao punih 18 godina.

Gospodin Ticano je dvostruki osvajač zlatne medalje u veslanju sa Olimpijskih igara iz Seula 1988. i Atlante 1996. godine, a kao jedini kandidat na ovim izborima, jednoglasno je izabran od strane delegata iz 26 nacionalnih olimpijskih komiteta, članica MKMI. Neposredno nakon izbora, novi predsednik je rekao: “ Zahvaljujem se svim članicama naše mediteranske porodice na ukazanom poverenju. Naš glavni cilj je da u budućnosti osnažimo i omasovimo Mediteranske igre. Koristim takođe priliku da se zahvalim dosadašnjem predsedniku Amaru Adadiju na ogromnom doprinosu koji je dao našoj organizaciji i želim da ga nominujem za poziciju počasnog predsednika Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara.“

Predsednik MKMI Davide Ticano

Pored Predsednika, ova organizacija dobila je i novi Izvršni odbor koji sačinjava 7 predstavnika nacionalnih olimpijskih komiteta.

Na ovoj Generalnoj Skupštini, izabran je domaćin Mediteranskih igara sportova na plaži 2023. godine. Treće izdanje ovog takmičenja biće održano u grčkom gradu Heraklionu koje se nalazi na ostrvu Krit.

Olimpijski komitet Srbije na ovoj elektronskoj Sednici predstavljali su predsednik Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević i generalni sekretar Đorđe Višacki, koji su iskoristili ovu priliku da novom predsedniku čestitaju na izboru i da mu požele mnogo uspeha u radu na novoj funkciji.