Predsednik OKS Božidar Maljković otvorio jubilarnu 20. Memorijalnu atletsku trku „General Svetomir Đukić” u Kosjeriću

Parallax Leaf - OKS

Predsednik OKS Božidar Maljković otvorio je jubilarnu 20. Memorijalnu atletsku trku „General Svetomir Đukić”. Danas je u Kosjeriću održana tradicionalna Memorijalna atletska trka „General Svetomir Đukić“, a ovu sportsku manifestaciju svečano je otvorio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Božidar Maljković.

 

 

Na atletskoj trci koja se svake godine organizuje u čast generala Svetomira Đukića, osnivača olimpijskog pokreta u našoj zemlji, učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola, ali i profesionalni atletičari.

 

 

Trku je otvorio predsednik OKS, gospodin Božidar Maljković, koji je tom prilikom istakao: „General Svetomir Đukić pre 113 godina osnovao je Olimpijski komitet Srbije ne znajući da postoji Međunarodni olimpijski komitet. To daje još veću dimenziju tom genijalnom čoveku, o kome bismo ovde mogli danima da pričamo. Deca su najbolji deo srpskog korpusa, srpskog naroda. Drago mi je da ona danas ovde imaju priliku da trče, da se nadmeću, da, kao što kaže general Đukić, unesu viteštvo od malih nogu u svoje sportske karijere. Ako iz ove trke koja se organizuje već 20 godina izađu bar dvojica vrhunskih atletičara, to je veliki uspeh za sve nas. Budući da je meni pripala velika čast da otvorim trku, smatrajte da je trka otvorena!“

 

Memorijalna atletska trka „General Svetomir Đukić”

 

Pristunima se obratio i predsednik opštine Kosjerić, gospodin Žarko Đokić, koji je tom prilikom izjavio: „Želeo bih da se zahvalim gospodinu Božidaru Maljkoviću i Olimpijskom komitetu Srbije, kao i svima koji su učestvovali u organizaciji ove jubilarne 20. Memorijalne atletske trke General Svetomir Đukić“. Opština Kosjerić će uvek pomagati ovakve aktivnosti i negovati tradiciju, kao što je to radila i do sada. Svim takmičarima želim da se ugodno osećaju u našoj opštini, neka pobedi najbolji!”

 

 

Pre svečanog otvaranja manifestacije, predsednik OKS Božidar Maljković i predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić položili su venac na grob Svetomira Đukića u njegovom rodnom mestu Ražani, na teritoriji opštine Kosjerić.