Mirjana Ivković

Mladi lider Međunarodnog olimpijskog komiteta Mirjana Ivković

Parallax Leaf - OKS

Na Svetski dan izbeglica, Međunarodni olimpijski komitet donosi priču o Mirjani Ivković, koordinatoru za promociju olimpijskih vrednosti u Olimpijskom komitetu Srbije. Mirjana je mladi lider Međunarodnog olimpijskog komiteta i predstavlja budućnost Olimpijskog komiteta Srbije. Ona je realizator projekta #Hi5HappyCaravan kojim se sport koristi kao sredstvo za inkluziju migranata u naše društvo.

 

Mirjana Ivković
Mirjana Ivković, IOC Young Leader

 

Mirjana Ivković izabrana je na predlog Olimpijskog komiteta Srbije, izabrana za Mladog ambasadora za Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu 2018. godine. Odradivši sjajan posao, Mirjana je nastavila svoje angažovanje u Olimpijskom komitetu Srbije. Kao nastavak programa u Međunarodnom olimpijskom komitetu, Mirjana Ivković je u Međunarodnom olimpijskom komitetu aplicirala za podršku njenom projektu #Hi5HappyCaravan. Ovaj projekat ima za cilj integraciju dece migranata u lokalno društvo. U ovom projektu koriste se „fudbal 3“ i kriket kao sportovi koji stavljaju akcenat na fair play i na jednakost. Kriket je izabran jer je među popularnijim sportovima u zemljama odakle dolazi najveći broj migranata koji se zadržavaju u Srbiji. Ovaj projekat sprovodi se kroz program Međunarodnog olimpijskog komiteta „Mladi lideri“ uz podršku kompanije Panasonic, a u saradnji sa Grupom 484, Kriket federacijom Srbije i organizacije ENGSO kroz projekat ASPIRE.

 

Želeli smo da napravimo nešto što će da smanji jaz između lokalnog stanovništva i migranata koji žive u Srbiji i zaista verujem da je projekat #Hi5HappyCaravan napravio značajnu razliku u životima velikog broja mladih ljudi.

Pogledajte kratak film koji je Međunarodni olimpijski komitet napravio o našoj Mirjani Ivković.