Najuspešniji trener Srbije za 2023. godinu – Goran Obradović

Parallax Leaf - OKS

U izuzetno jakoj konkurenciji, za najuspešnijeg trenera Srbije za 2023. godinu u izboru Olimpijskog komiteta Srbije proglašen je Goran Obradović.

 

 

Najtrofejniji je trener u istoriji srpske „kraljice sportova“. Samo ove godine vodio je Ivanu Španović do tri izuzetna dostignuća. Najpre se na dvoranskom šampionatu Evrope u Istanbulu naša atletičarka domogla bronze,u skoku udalj, a potom je postala prvakinja sveta u Budimpešti. Nakon toga trijumfovala je u Dijamantskoj ligi.

 

Od 2013. godine pa do danas Goran Obradović je sa Ivanom osvojio 15 seniorskih medalja na Olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima na otvorenom i u dvorani. Tim rezultatima treba dodati i jedno zlato na Mediteranskim igrama i pet u Dijamantskoj ligi. Uticao je na razvoj nekoliko višebojaca, skakača uvis i udalj i svima utirao put do uspeha.

 

Malo je trenera koji imaju takav kontinuitet. Ogromno znanje, iskustvo, posvećenost, upornost, optimizam i želju za usavršavanjem, prenosi na svoje pulene i postavlja nove ciljeve.

 

Goran Obradović je dobitnik najvećih sportskih priznanja u našoj zemlji. Konačno i zasluženo može da im pridoda i trofej za najuspešnijeg trenera Srbije.

 

Goran Obradović
Goran Obradović i Đorđe Višacki

 

Goranu Obradoviću trofej je uručio generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Đorđe Višacki. „Hteo bih da se zahvalim prvenstveno Ivani bez koje ovo ne bih uspeo i što mi je dozvolila da je oblikujem kao sportistu, a ona mene kao trenera. Zahvalio bih se Olimpijskom komitetu Srbije, Ministarstvu sporta, Srpskom atletskom savezu i Atletskom klubu Vojvodina koji su nam stvorili uslove da treniramo i radimo dostojne svetskih šampiona. Zahvalio bih se i svim mojim kolegama koji su me svojim uspesima i rezultatima motivisali da budem još bolji trener i čovek. Želim im da im se ove godine uz nacionalna priznanja vrati status koji im pripada“, rekao je najuspešniji trener Goran Obradović.