Nikolina Pejatović

MEDALJE PRIČAJU: Skok Nikoline Pejatović do srebra i ličnog rekorda na EYOF 2022

Parallax Leaf - OKS

Nikolina Pejatović je skokom u vis na EYOF-u u Banskoj Bistrici osvojila srebrnu medalju i uspela je da obori dva puta svoj lični rekord. Prvi je oborila rezultatom 180, a drugi put 182 i tim rezultatom osvaja srebrno odličje. Nikolina je učenica gimnazije i atletičarka AK “Polet” iz Prijepolja. U nastavku teksta možete pročitati Nikolininu izjavu u vezi svog učešća na Evropskom olimpijskom festivalu mladih, osvojenoj medalji, kao i planovima za naredni period.

 

Atletičarka Nikolina Pejatović
Nikolina Pejatović

 

Kakvi su ti utisci sada kad je takmičenje gotovo? Ostvarila si fantastičan rezultat, i drugu medalju u atletici za Tim Srbija na ovom takmičenju.

 

Sada, par dana nakon takmičenja, mogu da kažem da sam presrećna i prezadovoljna što sam uspela da se izborim za još jednu medalju za Tim Srbija. Želela bih da dodam da je ovo bilo jedno neverovatno iskustvo koje ću pamtiti.

 

U toku jednog takmičenja čak dva puta si popravila lični rekord. Kada si to uspela prvi put, šta si rekla sebi da bi nastavila još bolje?

 

Obarala sam dva puta lični rekord tokom takmičenja, prvi put je to bilo 180, emocije su mi tada podivljale i osećala sam se kao da sam na sedmom nebu. Međutim tu su bili moj trener i selektor naše reprezentacije koji su na neki način uspeli da me vrate u realnost i u kolosek. Njihove reči su bile da treba da se osećam kao da sam sama na treningu, sama na stadionu, da ne obraćam pažnju ni na šta i ni na koga oko sebe, i to mi je jako pomoglo.

 

Atletičarka Nikolina Pejatović
Nikolina Pejatović

 

Kako ti se svideo stadion, takmičenje, atmosfera tokom takmičenja?

 

Stadion je bio fenomenalan kao i atmosfera na njemu, a samo takmičenje bilo je neizvesno do samog kraja. Jako mi je značila podrška publike sa tribina.

 

Kakva je bila atmosfera u timu Srbija?

 

Atmosfera je uvek bila pozitivna, bilo smo tu jedni za druge, držali smo se zajedno u lošim i dobrim trenucima.

 

Atletičarka Nikolina Pejatović
Tim Srbija

 

Da li si stekla nova prijateljstva?

 

Upoznala sam dosta novih ljudi i stekla dosta novih prijateljstava koja će, nadam se opstati i nastaviti se.

 

Osim osvajanja medalje, šta će ti biti u najlepšem sećanju sa ovog takmičenja?

 

Pored takmičenja i pored ceremonije dodela priznanja, definitivno ću pamtiti i druženje, putovanje i slavlje u našem timu posle osvojenih medalja i postignutih rezultata.

 

Nikolina Pejatović

 

Koji su tvoji planovi za budućnost?

 

Što se tiče ove sezone, polako je privodimo kraju, i sledeće se nadam učešću na evropskom prvenstvu za juniore na predstojećem letnjem EYOF-u i na balkanskim prvenstvima.