Nina Radovanović zaustavljena u četvrtini finala

Parallax Leaf - OKS

Srpska bokserka Nina Radovanović eliminisana je u četvrtini finala Olimpijskih igara.

Ona je glasovima sudija izgubila borbu protiv takmičarke iz Kineskog Tajpeja Hsjao Ven Huang, aktuelne svetske šampionke.

 

Nina je, kao i tokom celog turnira, prikazala odličnu borbu u četvrtini finala i pokazala da su ispred nje velike stvari, što i ona sama napominje.

Ovo je prva protivnica koja je toliko radikalno viša od mene. Ja sam pokušavala da nametnem svoj ritam, ali mnogo me je opstruisala svojim naslanjanjem, guranjem i držanjem. To mi je oduzelo mnogo energije kad izađem iz klinča, da nastavim odmah agresivno. Mislim da je samo stvar rutine, da mi treba još dva, tri meča ovog tipa, da bih našla način borbe za visoke protivnice. Nije me ugrozila fizički, da smo boksovale ono što je meni poznatije – deset rundi, sigurno bi bio moj meč. Potrebna je neka vrsta adaptacije na celu priču. Dala sam svoj maksimum sigurno, nisam se štedela, ostavila sam srce na ringu. Očigledno treba još malo iskustva, ipak smo mi mladi u ovom olimpijskom boksu.

 

Naša bokserka ističe da se već raduje nastupu u Parizu, gde će biti bogatija za jedno učešće na Igrama.

Veoma sam zadovoljna, samo učešće ovde za našu zemlju, koja je u povoju kad je ženski boks u pitanju, treba da bude velika privilegija. A samim tim što sam stigla do četvrtfinala, govori da ja mogu, da ne kažem da se kladim, ali da obećam da će Srbija imati olimpijsku medalju u ženskom boksu na narednim Olimpijskim igrama. Ja sam napominjala više puta u medijima da je pik moje forme ta 2024. u Parizu, ali da mi je ovo sjajna uvertira. Super je što sam sve ovo osetila, sada znam na čemu treba da radim, tako da će to onda biti sve briljantno – istakla je Nina Radovanović.