Održan „Urban sport fest“ u Silosima Beograda

Parallax Leaf - OKS

U Silosima Beograda u utorak, 26. septembra, održan je centralni događaj Evropske nedelje sporta u našoj zemlji „Urban sport fest“, koji ima za cilj podsticanje građana da se bave fizičkom aktivnošću, ali i promovisanje urbane sportske kulture. Događaj je otvorila potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije, dvostruka olimpijska šampionka u tekvondou Milica Đuričić, a posetioci su imali priliku da se uključe u brojne radionice i okušaju svoju sreću u nekom od takmičenja, uživajući u sportu, dobroj zabavi i muzici.

 

 

„Urban sport fest“ je događaj muzičkog, plesnog, umetničkog i pre svega sportskog karaktera, te podrazumeva: muzičke nastupe domaćih urbanih izvođača, afirmisanih di-džejeva, izložbe grafita, skejtbord takmičenje, plesnu radionicu, freestyle basket, disco golf, crtačku, parkour radionicu, kao i radionicu virtuelne realnosti i esports turnire.

 

 

Čuveni plesni „okršaj“ „Bonnie & Clyde“ okupio je više desetina plesača, dok je nadmetanje u skejtbordingu Trick prize, na specijalnoj rampi, okupilo publiku svih generacija. Najbolji skejteri su izvodili različite trikove, a oni najuspešniji su osvojili vredne nagrade. S druge strane, radionica parkoura je na zanimljiv način edukovala posetioce o ovom sportu koji predstavlja veštinu kretanja od jednog mesta do drugog, uz što brže i efikasnije savladavanje prepreka koristeći sopstveno telo. Ljubitelji basketa uživali su u „Freestyle basket“ radionici sa „The Doctor“- om. Takođe, svi zainteresovani bili su u prilici da se oprobaju u tekbolu, novom sportu koji predstavlja kombinaciju fudbala i stonog tenisa.

 

 

 

Uz sportske aktivacije, svi zainteresovani bili su u prilici da se zabave na štandu virtuelne realnosti na kojem su imali mogućnost da se upoznaju sa jedinstvenim sportskim i plesnim simulacijama, kao i da učestvuju u esports turniru u simulaciji košarke i fudbala.

 

 

Kraj večeri obeležili su sjajni nastupi popularnih muzičkih izvođača Bojane Vunturišević i benda „Lazy Jams“, a tokom celodnevnog događaja muziku su puštali DJ Spale i DJ Sara Janković.