Održan „Urban sport fest“ u Silosima Beograda

Parallax Leaf - OKS

Na Dunavskom keju, u Silosima Beograda u nedelju, 25. septembra je održan „Urban sport fest“ u okviru Evropske nedelje sporta koji je imao za cilj da promoviše urbanu sportsku kulturu. Preko 4000 posetilaca je imalo priliku da se uključi u brojne radionice i okuša svoju sreću u nekom od takmičenja.

 

 

Održan "Urban sport fest"

 

 

Ove godine, ambasadorima Evropske nedelje sporta, priključila se i Una Senić, koja je i svečano otvorila ovaj događaj. „Ovu priliku bih iskoristila da vas pozovem da pronađete neku fizičku aktivnost kojom ćete moći da se bavite svakodnevno i tako poboljšate kvalitet svog života. I sama znam koliko znači  ustajanje rano svakog jutra. U početku mi je delovalo nemoguće uklopiti trening sa ustajanjem u pola pet ujutru, ali sam vremenom shvatila da i po cenu kraćeg spavanja pola sata dnevno, mnogo kvalitetnije obavljam svoje zadatke, kvalitetnije živim i produktivnija sam.“- istakla je Una i zahvalila se svima što su došli u velikom broju.

 

 

Održan "Urban sport fest"

 

 

All style battle 2 na 2 Bonnie & Clyde okupio je više desetina plesača od kojih su internacionalne sudije birale 16 najboljih. U 8 muško-ženskih parova okupili su se plesači iz Srbije, Hrvatske, Rusije, Kube, Holandije i Bosne.

 

 

Održan "Urban sport fest"

 

 

Nadmetanje u skejtbordingu Trick prize, na specijalnoj rampi, okupilo je publiku svih generacija. Najbolji skejteri su izvodili različite trikove, a oni najuspešniji su osvojili vredne nagrade.

Skejtbording i brejking, koji su naročito popularni među omladinom, će debitovati na programu Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, što će sigurno doprineti većoj popularizaciji ovih sportova.

 

 

Održan "Urban sport fest"

 

 

Radionica parkoura je na zanimljiv način edukovala o ovom sportu koji ima elemente climbing-a i free running-a. Pored sportskih dešavanja, posetioci su imali priliku da uzmu učešće u radionicama virtuelne realnosti, Tik tok korneru i Sneakerhead radionici, gde su mogli da repariraju obuću i oslikaju patike svojim omiljenim motivima. Najmlađi ljubitelji basketa uživali su u „Freestyle basket“ radionici sa „The Doctor“-om. Takođe su svi zainteresovani bili u prilici da se oprobaju u takmičenju „Put oko Evrope“ gde su najbolji šuteri osvojili zanimljive nagrade.

 

 

Održan "Urban sport fest"

 

 

Kraj večeri obeležili su nastupi popularnih muzičkih izvođača Kendija i Amne, a tokom celodnevnog događaja muziku su puštali DJ Spale i DJ Sara.