Održana prva ovogodišnja „DDOR Olimpijska staza“ u Zaječaru

Parallax Leaf - OKS

Sinergijom prave posvećenosti Grada Zaječara, Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije DDOR osiguranje, prva ovogodišnja „DDOR olimpijska staza“ u Zaječaru okupila je više od 200 učesnika. U toku takmičenja i proglašenja pobednika, Trg oslobođenja je bio pun dece, njihovih roditelja i sugrađana – takmičara, ali i navijača koji su ih bodrili. Ovim je cilj ove sad već tradicionalne manifestacije ispunjen kroz direktnu promociju olimpijskih vrednosti i bavljenja sportom kao negovanja ispravnog načina života. Nakon trosatnog takmičenja, najuspešnijim takmičarima su uručene nagrade. DDOR osiguranje je predalo i donaciju u vidu sportskih rekvizita Osnovnim školama „Desanka Maksimović“ iz Zaječara i „Vladislav Petković Dis“ iz Grljana, koje su na današnjem događaju imale najviše predstavnika.

 

 

Događaju je prisustvovala kajakašica Marija Dostanić koja je na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Duizburgu obezbedila vizu za Olimpijske igre Pariz 2024 u disciplini K4 500m, a prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika Grada Zaječara Milan Stanković, kao i direktor Filijale DDOR osiguranja Dragan Milojević.

 

 

 

Glavni cilj „DDOR olimpijska staza“ jeste da promoviše vrednosti Olimpijskog pokreta i da kroz interaktivnu fizičku aktivnost edukuje sve učesnike o istoriji Olimpijskih igara.

 

 

Pomoćnik gradonačelnika Grada Zaječara Milan Stanković, pozdravio je prisutne Zaječarce, izraživši veliko zadovoljstvo što je manifestacija uspela i rekao:

 

Velika zahvalnost Olimpijskom komitetu i generalnom sponzoru i svima koji su uzeli učešće u organizovanju ovog sportskog događaja u našem gradu. Takođe, velika zahvalnost i našoj Mariji, koja će sledeće godine učestvovati na Olimpijskim igrama. Ovo nije prva manifestacija koja je organizovana u saradnji sa Olimpijskim komitetom, i stoga osećamo zaista veliku i zahvalnost i obavezu da ovako nastavimo i u budućnosti. Grad Zaječar je grad sporta i uvek će podržati ovakve i slične manifestacije koje promovišu sport i zdrave stilove života“, izjavio je na otvaranju Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport.

 

Direktor Filijale DDOR osiguranja, gospodin Dragan Milojević, dodelio je nagrade najboljim ekipama koje su učestvovale u „DDOR Olimpijskoj stazi“ i zahvalio se svim učesnicima.

 

Hrabrost, istrajnost, poštovanje i fer-plej – to su vrednosti koje želimo da promovišemo na ovaj način, a one su upravo i vrednosti koje neguje kompanija DDOR. Ponosni smo partner Olimpijskog komiteta Srbije i zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije. Iskreno se zahvaljujem na izvanrednoj saradnji i podršci predstavnika Grada Zaječara, koji su doprineli da ovaj događaj bude na vrhunskom nivou, donoseći radost svim Zaječarcima, ljubiteljima sporta i nadmetanja, kao i našim dragim sadašnjim i budućim klijentima DDOR-a. U sportu, kao i u poslovnom svetu, važno je uključiti se, istrajati s poštenjem i zasluženo proslaviti postignuća. Kao ponosni predstavnik kompanije DDOR osiguranje, veliko mi je zadovoljstvo što danas slavimo i pobede takmičara i uspešno poslovanje naše kompanije“, rekao je Milojević.

 

 

Marija Dostanić se pre trke obratila prisutnima i zahvalila Olimpijskom komitetu Srbije i DDOR osiguranju na pozivu da učestvuje u „DDOR Olimpijskoj stazi“ .

 

Drago mi je da vidim toliko ljudi koji su tu da podrže i učestvuju u ovom lepom događaju, koji za cilj ima promociju olimpizma i olimpijskih vrednosti. Smatram da je u današnje vreme zaista potrebno da se organizuje više ovakvih događaja koji će kroz edukaciju i fizičku aktivnost približiti građanima olimpijske vrednosti i simbole. Sport i fizička aktivnost imaju mnogo zdravstvenih dobrobiti, a „DDOR Olimpijska staza“ ujedno omogućava i kvalitetno provedeno vreme sa porodicom, prijateljima, kao i nova poznanstva“, rekla je Marija Dostanić.

 

 

Na kraju dodele medalja i nagrada najboljim učesnicima, gospodin Dragan Milojević uručio je lopte i sportske rekvizite Osnovnim školama „Desanka Maksimović“ iz Zaječara i „Vladislav Petković Dis“ iz Grljana.

 

 

Uspeh „DDOR Olimpijske staze“ u 2023. godini u Zaječaru uz učešće više od 200 takmičara i nebrojeno navijača i posetilaca pokazatelj je interesovanja građana za Olimpijski pokret i velike podrške koju će Olimpijski tim Srbije imati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Time je ideja ove manifestacije u potpunosti ispunjena, jer su učesnici naučili nešto novo o olimpijskim vrednostima koje kroz partnerstvo dele Olimpijski komitet Srbije i DDOR osiguranje.

 

Da podsetimo, u 2021. godini, uz sve izazove koje je donela pandemija, Olimpijski komitet Srbije je u saradnji sa DDOR osiguranjem organizovao pet događaja „DDOR olimpijska staza“ u pet gradova Srbije. Ova takmičenja okupila su više od 1.500 učesnika koji su svojim znanjem i sposobnostima osvajali medalje i druge vredne nagrade. Takođe, više od 10 škola je dobilo nove sportske rekvizite koji će pomoći u promociji bavljenja sportom i zdravog načina života još od malih nogu. Na tragu ovih rezultata i pozitivnih efekata na društvo, Olimpijski komitet Srbije i DDOR osiguranje odlučili su da i u 2022. godini posete 5 gradova i u njih donesu duh olimpizma. I u ovoj godini je više od 1.500 takmičara i navijača prošlo kroz „DDOR Olimpijsku stazu“, dobro se zabavilo, bavilo sportom i, što je najvažnije, učilo o pravim – olimpijskim vrednostima.

 

O terminu i lokaciji naredne „DDOR Olimpijske staze“ možete se informisati na ovom linku.