Ognjen Pilipović

MEDALJE PRIČAJU: Ognjen Pilipović o timskom duhu do bronzane medalje

Parallax Leaf - OKS

Ognjen Pilipović, zajedno sa svojim drugarima Justinom Cvetkovim, Matijom Rađenovićem i Petrom Popovićem, jedan je od osvajača bronzane medalje na EYOF-u u disciplini štafeta 4×100 slobodnim stilom.  U nastavku teksta možete pročitati Ognjenove utiske o nedavno završenom Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Banskoj  Bistrici.

 

Ognjen Pilipović
Tim Srbija

 

Koji su tvoji utisci nakon osvajanja medalje?

 

Veoma sam zadovoljan što smo osvojili tu medalju u štafeti 4×100 slobodno! Sa mojim drugarima sam uspeo da osvojim medalju i to mi puno znači. Takođe zadovoljan sam i svojim individualnim plivanjem, sve u svemu imam jako pozitivne utiske.

 

Koliko su trajale tvoje pripreme za EYOF?

 

Otprilike, cele sezone sam se pripremao za taj EYOF, koje mi je bilo neko ciljano i glavno takmičenje. Mogu reći da sam cele godine sve podređivao tome.

 

Ognjen Pilipović
Ognjen Pilipović

 

Da li je bilo velikih odricanja?

 

Jeste, cele sezone sam se trudio i naporno sam radio da bih uspeo što bolji nastup da pružim na takmičenju.

 

Kakva ti je konkurencija bila na takmičenju?

 

Konkurencija je bila veoma jaka, pogotovu u tim trkama u kojima sam ja plivao 200 kraul, 400 kraul. Konkurencija je bila baš žestoka, ali zadovoljan sam poprilično kako sam se plasirao na osnovu te konkurencije koja je bila jaka.

 

Kakva je bila atmosfera na takmičenju, kakva je bila podrška sa tribina?

 

Bilo je savršeno! Mislim da je naša reprezentacija imala najbolju podršku i navijanje sa tribina, po tome smo bili prepoznatljivi na EYOF-u. Iako nas možda nije bilo najviše na bazenu, naša ekipa bila je najglasnija, tako da je bodrenje bilo na najvišem nivou.

 

Ognjen Pilipović
Tim Srbija

 

Kako si zadovoljan celokupnom organizacijom u Slovačkoj, kako ti se činilo sportsko selo, sportski objekti?

 

Zadovoljan sam, bilo mi je jako zanimljivo videti kako izgledaju ta olimpijska sela, da vidim kako to izgleda kao na pravim Olimpijskim igrama, kako su sve države smeštene po tim selima. Bilo je jako lepo to što je sve bilo na jednom mestu, i atletski stadion, i sale za džudo, čak i kantina gde smo jeli.

 

Jesi li bio zadovoljan hranom?

 

Jesam, dobra je bila!

 

Koji momenat ćeš pamtiti koji ste imali u slobodnom vremenu? Kako ste provodili slobodno vreme?

 

Slobodno vreme sam uglavnom provodio sa mojim drugarima sa kojima sam uzeo medalju u štafeti. Nemam neki upečatljiv momenat jer je svih sedam dana bilo smeha i bilo je dosta zanimljivosti.

 

Kakva je za tebe bila prethodna godina?

 

Prethodna godina je bila teška, ali mogu reći da je bila jako uspešna. Zadovoljan sam rezultatima koje sam postigao.

 

Ognjen Pilipović
Ognjen Pilipović

 

Kada plivaš, da li plivaš protiv sebe ili protiv drugih?

 

Plivam protiv sebe, ali konkurencija mi pomaže da što bolje plivam protiv sebe.

 

Da li više voliš da plivaš samostalno individualno ili u štafeti?

 

Iskreno više volim u štafeti, jer atmosfera uvek bude na većem nivou kada je u pitanju plivanje u štafeti. Bodre nas više sa tribina kada plivam sa mojim drugarima, i pada mi lakše, bodrimo jedni druge, bude jako zanimljivo.

 

Ognjen Pilipović
Tim Srbija

 

Kaži nam nešto više o tvojim sledećim planovima.

 

Planovi za sledeću sezonu su sledeći: imam u decembru centralno evropsko prvenstvo, do tada nema takmičenja. Nakon toga pokušaću da se plasiram na evropsko juniorsko prvenstvo koje je krajem godine.