Olimpijski komitet Srbije potpisao Memorandum o saradnji sa Olimpijskim komitetom Kine

Parallax Leaf - OKS

Olimpijski komitet Srbije potpisao je Memorandum o saradnji sa Olimpijskim komitetom Kine. U Palati Srbija, u prisustvu predsednika Republike Srbije, gospodina Aleksandra Vučića i predsednika Narodne Republike Kine, gospodina Si Đinpinga, potpisana je zajednička izjava dveju zemalja, kao i niz bilateralnih sporazuma, među kojima je i Memorandum o saradnji između Olimpijskih komiteta Srbije i Kine.

 

Milica Đuričić, potpredsednica OKS i Li Ming, ambasador NR Kine

 

Predsednici Srbije i Kine, gospoda Aleksandar Vučić i Si Đinping tokom istorijske posete predsednika Narodne Republike Kine našoj zemlji, potpisali su Zajedničku izjavu dve zemlje o produbljivanju i podizanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice Srbije i Kine sa zajedničkom budućnošću u novoj eri.

 

Istom prilikom, predstavnici Srbije i Kine potpisali su ukupno 28 dokumenata o saradnji. Olimpijski komitet Srbije potpisao je Memorandum o saradnji sa Olimpijskim komitetom Kine.

 

Memorandum o razumevanju o sportskoj saradnji između Olimpijskog komiteta Srbije i Olimpijskog komiteta Kine razmenila je potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije, gospođa Milica Đuričić sa Ambasadorom Narodne Republike Kine u Beogradu, Li Mingom.

 

Milica Đuričić, potpredsednica OKS i Li Ming, ambasador NR Kine u Srbiji

 

Memorandumom o saradnji predviđena je promocija sporta, kao i nastojanja da unapredi bilateralna saradnja u oblasti sporta. Ovo se posebno odnosi na zauzimanje zajedničkih stavova i pozicija u međunarodnim sportskim forumima, kao i ohrabrivanje sportista i trenera da učestvuju na međunarodnim sportskim događajima koji se organizuju u našoj zemlji i u Kini.

 

Memorandumom se predviđa razmena sportskih stručnjaka u svim sportovima, sa posebnim akcentom na fudbal, odbojku i košarku.

 

Potpisnici ovog Memoranduma o saradnji su predsednici dva nacionalna olimpijska komiteta, Božidar Maljković i Gao Židan.