Objavljena struktura cene karata za Olimpijske igre Pariz 2024

Parallax Leaf - OKS

Objavljena struktura cene karata za Olimpijske igre Pariz 2024. Pariz 2024 je objavio nove informacije o strukturi cene karata, koje će zvanično biti objavljene kada se prodaja karata otvori u decembru 2022. godine.

 

Struktura cene karata za Olimpijske igre Pariz 2024

 

Sa više od 13 miliona karata u prodaji (10 miliona za Olimpijske igre i 3,4 miliona za Paraolimpijske igre), Pariz 2024 želi da svima pruži priliku da uživaju u jedinstvenom iskustvu Olimpijskih igara u Parizu, Ostrvu Frans i širom Francuske stvaranjem pristupačne strukture cene karata.

 

Prilika da lično gledate Igre u Francuskoj je prilika koja se pruža jednom u životu: snažne emocije, zadivljujući podvizi na nekim od najpoznatijih mesta u Francuskoj i šansa da se povežete sa sportistima i odvedete ih do pobede.

 

Strategija prodaje karata Pariz 2024 ispunjava očekivanja gledalaca iz svih sfera života, iz Francuske i širom sveta, porodica, mladih, strastvenih navijača ili onih koji su jednostavno radoznali, omogućavajući im da navijaju za najveće svetske sportiste, da iskuse jedinstvene emocije i naprave doživotna sećanja.

Gledajte svaki olimpijski sport za samo 24 evra

 

Više od milion karata za sve sportove na programu Olimpijskih igara koštaće samo 24 evra. Skoro polovina ulaznica u prodaji za širu javnost koštaće 50 evra ili manje, a skoro trećina karata za finale biće po ceni od 100 evra ili manje. Preko 90% karata za javnost imaće cenu od 200 evra ili manje.

 

Ove cene omogućene su zahvaljujući usvajanju posebne strukture cena: najskupljih ulaznica, koje čine 15% karata u prodaji široj javnosti, generisaće skoro 50% prihoda od karata u Parizu 2024. Pojedinačne karte za Olimpijske igre u Parizu 2024. koštaće između 24 i 950 evra (bez ceremonija). Najviša cena karata iznosiće 950 evra i predstavljaće oko 0,5% ukupne količine karata za širu javnost.

 

Sa prvim takmičenjima koja će se održati 24. jula 2024. godine, pre ceremonije otvaranja, gledaoci će moći da prate prve fudbalske utakmice u Parizu i drugim francuskim gradovima za cenu između 24 i 50 evra, ili ragbi utakmice na Stad de Fransu za iznos između 24 i 100 evra. Ulaznice za prve ženske rukometne utakmice u South Paris Areni (hala 6 Parc des Expositions) sledećeg dana koštaće od 24 evra.

 

Iskustvo po meri sa paketima karata za tri sesije od 72 evra

 

Po prvi put, šira javnost će moći da sastavi sopstveni paket ulaznica birajući tri iz ogromnog izbora različitih sesija. Na primer, po cenama od 72 evra, gledaoci će moći da kombinuju atletiku, rukomet i ragbi; gimnastiku, džudo i vaterpolo; dve sesije jedrenja i fudbalsku utakmicu u Marseju ili golf, konjički sport i brdski biciklizam u Ivlinu.

 

Ovi paketi karata će se naći u prodaji u februaru 2023. godine.

 

Pogledajte prve osvojene medalje za 24 €

 

Prve medalje Pariza 2024 biće dodeljene u subotu 27. jula, u hronometru (24 evra), u džudou u Champ de Mars Areni, trenutno poznatoj kao Grand Palais Ephemere (90 do 330 evra), skokovima u vodu (€ 80 do 300 evra) u novom centru za vodene sportove Saint-Denis, ragbiju na Stad de Fransu (50 do 160 evra) i mačevanju pod veličanstvenim staklenim krovom Grand Palais (85 do 260 evra).

 

Na samo nekoliko koraka dalje, Place de La Concorde će ugostiti urbane sportove, uključujući prvo finale Olimpijskih igara (ulaznice po ceni između 45 i 130 evra), finale basketa 3×3 (50 do 160 evra) i skejtbord finale (45 do 130 evra).

 

Na još jednom kultnom olimpijskom mestu, karte za prve runde streličarskih takmičenja na Esplanade des Invalides koštaće između 24 i 100 evra, dok će ulaznice za finale koštati između 50 i 160 evra. Arena Ajfelova kula, privremena građevina u podnožju čuvene pariske znamenitosti, biće mesto održavanja takmičenja u odbojci na pesku, gde će se cene ulaznica prvih nekoliko dana kretati od 24 do 120 evra, a zatim od 95 do 390 evra za finale.

 

Sve karte za jedrenje u Marseju koštaju 24 evra

 

Ulaznice za četvrti i poslednji dan (kada se odlučuje o medaljama) takmičenja u golfu koja se održavaju u Golf National u Saint-Kuentin-en-Ivelines koštaće između 80 i 150 evra.

Karte za ranu fazu teniskih takmičenja na Rolan Garosu biće dostupne po ceni između 24 i 120 evra, dok će ulaznice za finale koštati između 120 i 390 evra.

 

Svi timski sportovi dostupni su po ceni od 24 €

 

Ulaznice za dnevnu košarkašku sesiju u Areni Paris Sud biće ponuđene po ceni od 24 do 120 evra. Cena karte za hokejašku sesiju na Stade Ives-du-Manoir kretaće se od 24 do 70 evra. Početna cena ulaznica za četvrtfinala u rukometu u Lilu biće 45 evra, dok će karte za finale koštati između 85 i 260 evra. Ulaznice za četvrtfinala u košarci za muškarce u Areni Bersi moći će da se nabave po ceni od 80 evra pa naviše.

 

Finala na 100 metara u atletici (Stade de France) i plivanju slobodnim stilom (Paris La Defense Arena) su uvek željno iščekivana i stoga među najtraženijima kada su karte u pitanju. Navijači koji se nadaju da će prisustvovati ovim istorijskim olimpijskim trenucima platiće između 120 i 950 evra. Ulaznice za finale višeboja u Bersi areni – takođe među najpopularnijim događajima Igara – koštaće između 120 i 660 evra.

 

Potpuna struktura cena karata za širu javnost biće objavljena u decembru 2022. godine, kada će biti otvorena prijava za pristup paketima karata, gde će se lutrijom određivati ko dobija pomenute pakete.

 

Svako već može povećati svoje šanse za dobijanje ulaznica besplatnim učlanjenjem u Paris 2024 Club. Članovi kluba Paris 2024 imaju priliku da osvoje prioritetni pristup kada ulaznice budu puštene u prodaju, kao i da dobiju sve informacije o ulaznicama.

 

Posetite veb stranicu kluba Paris 2024: https://club.paris2024.org/en/home

 

Hospitality program Paris 2024 će uključivati širok spektar proizvoda (uključujući ulaznice) za uključivanje ugostiteljskih iskustava u srce mesta takmičenja i na lokacijama u centru grada, kao i ponude smeštaja za sve vrste gostiju. Više informacija o ovim mogućnostima biće dostupne kasnije tokom ove godine.