Olimpijski program kulture i obrazovanja za Bansku Bistricu

Parallax Leaf - OKS

Olimpijski program kulture i obrazovanja za Bansku Bistricu počeo je tokom školske 2021/2022 u Slovačkoj. U pitanju je ekskluzivan program za 50 odabranih škola iz Slovačke, koje su dobile priliku da se umreže sa isto toliko škola iz zemalja Evrope. Odnosno, nacionalni olimpijski komiteti dobili su priliku da odaberu školu koja će ih predstavljati u ovom programu. Cilj je da se jedna škola iz Slovačke umreži sa drugom školom kako bi razmenjivali informacije iz oblasti geografije, istorije, kulture, sporta, itd.

 

 

Srbija se prvi put predstavila na ovom projektu na prethodnom EYOF-u u Bakuu u okviru EYOF-a u Bakuu održan je program OCEP kada je OŠ Dositej Obradović iz Požarevca bila umrežena sa školom iz Azerbejdžana.

 

Tada su domaćini na zaista lep način promovisali Srbiju, kako što se i vidi na fotografijama.

 

Našu zemlju u ovom programu predstavlja OŠ “Boško Palkovljević Pinki” iz Sremske Mitrovice, koja je pre godinu dana uzela učešće i u TreninGO Izazovu “Trčim za školu”, koju je organizovao OKS u okviru Evropske nedelje sporta. OŠ “Boško Palkovljević Pinki” je umrežena sa školom iz Banske Bistrice “ZŠ Sitnianska 32”. Upravo ova škola je 27. i 28. jula predstavila našu zemlju na štandu u okviru Fun Zone na EYOF-u, koju su posetili i sportisti Tima Srbija, zajedno sa mladim ambasadorom Ivanom Perović kada su predstavnicima ove škole uručili prigodne poklone.

 

Juče su štand Srbije posetili biciklisti, a nadam se da će danas štand posetiti više članova Tima Srbija“, izjavila je Ivana Perović evropski olimpijski mladi ambasador. O Ivaninoj ulozi saznaćete više sutra.

 

Više info na sledećem linku: https://eyof2022.com/en/ocep/