„Olimpijski trening sa OTP bankom“ održan u Vršcu

Parallax Leaf - OKS

Danas je na Trgu Teodora Vršačkog u Vršcu održan „Olimpijski trening sa OTP bankom“, u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i OTP banke, zvanične banke Olimpijskog tima Srbije. Projekti poput „Olimpijskog treninga sa OTP bankom“ koji promovišu olimpijske vrednosti, kao i važnost bavljenja sportom, organizuju se preko deset godina, na šta su i Olimpijski komitet Srbije i OTP banka posebno ponosni.

 

 

U okviru „Olimpijskog treninga sa OTP bankom“ deca predvođena iskusnim trenerima bila su u prilici da se oprobaju u atletici, rukometu, košarci i odbojci, i da kroz igru i druženje razvijaju olimpijski duh i nauče nešto novo o olimpijskim vrednostima i istoriji olimpizma. Učenici iz pet osnovnih škola iz Vršca „Paja Jovanović“, „Vuk Karadžić“, „Mladost“, „Olga Petrov Radišić“ i „Jovan Sterija Popović“ su se tokom ovog događaja nadmetali i skupljali bodove za svoje škole, a najuspešnija je bila Osnovna škola „Jovan Sterija Popović“, koja je nagrađena od strane OTP banke sportskom opremom i rekvizitima u vrednosti od 180.000 dinara.

 

 

Događaj je otvorila naša talentovana mlada atletičarka Adriana Vilagoš, vicešampionka Evrope za seniore u bacanju koplja, svetska i evropska juniorska prvakinja u istoj disciplini, kao i osvajačica zlatne medalje na Mediteranskim igrama Oran 2022. Nakon što je pozdravila sve prisutne, Adriana se zahvalila Olimpijskom komitetu Srbije, OTP banci i Gradu Vršcu i tom prilikom izjavila: „Iskreno se nadam da ćete se pronaći u nekom od sportova u kojima danas imate priliku da se oprobate i da ćete nastaviti da ih trenirate. Bavljenje sportom je jedna od najlepših stvari, a verujem da su veliki uspesi koje mi sportisti ostvarujemo, veliki motiv za vas da i vi jednog dana postanete šampioni. Volela bih da kod vas ovaj događaj probudi strast prema sportu i želju da jednog dana učestvujete na Olimpijskim igrama!“

 

 

Menadžerka ekspoziture OTP banke u Vršcu Dragana Živojnov zahvalila se svim učesnicima i poručila: „OTP banka u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije već šesti olimpijski ciklus zaredom aktivno radi na programima motivacije najmlađih da se bave sportom i edukaciji o osnovnim pravilima sportske igre. Nadam se da ćemo uspeti u ovoj nameri i da će većina dece koja je danas učestvovala u Treningu odabrati jedan od predstavljenih sportova i početi aktivno da trenira. Sigurna sam da se među njima nalaze naslednici naših olimpijaca. Veliko nam je zadovoljstvo da smo bili domaćini Olimpijskog treninga sa OTP bankom u ovom ciklusu i da se puno osnovaca odazvalo pozivu i takmičilo se za svoje škole“.

 

 

Član Gradskog veća grada Vršca zadužen za obrazovanje Miroslav Lepir izrazio je veliko zadovoljstvo što je ova manifestacija održana u Vršcu i rekao: „Draga deco, drago mi je da ste se danas ovde okupili da zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije održimo „Olimpijski trening sa OTP bankom“. Cilj ovog projekta  je da vas, ovde okupljene, motivišemo da se bavite sportom, da čujete koji je značaj sporta, da usvojite olimpijske vrednosti i zainteresujete se za olimpizam. Želim vam da danas budete uspešni i neka najbolji pobedi.

 

 

Olimpijski komitet Srbije i OTP banka organizuju „Olimpijski trening sa OTP bankom“ u gradovima širom Srbije sa ciljem da se što veći broj dece motiviše i podstakne da aktivno treniraju jedan od sportova.