Osmoro naših sportista na prvom Svetskom kupu u veslanju u 2023. godini

Parallax Leaf - OKS

Osmoro naših sportista nastupiće na prvom Svetskom kupu u veslanju u 2023. godini. Prvi Svetski kup u veslanju u ovoj sezoni održaće se od 5. do 7. maja 2023. godine u Zagrebu u Hrvatskoj. Srbiju će na ovom velikom veslačkom događaju predstavljati osmoro sportista, među kojima i troje učesnika Olimpijskih igara Tokio 2020, Miloš Vasić, Martin Mačković i Jovana Arsić.

 

Svetski kup u veslanju 2023

 

Serija Svetskog kupa u veslanju 2023. otpočeće regatom na jezeru Jarun u Zagrebu. Više od 230 veslača iz 29 zemalja, svetskih šampiona i osvajača olimpijskih medalja, takmičiće se u 14 klasa čamaca na I Svetskom kupu u veslanju 2023.

 

Reprezentacija Srbije na Svetskom kupu u Zagrebu biće sastavljena od 1 veslačice i 7 veslača. U posadi M2- našu zemlju predstavljaće proslavljeni dvojac Martin Mačković i Miloš Vasić. Pored njih, u ženskom skifu predstavljaće nas naša jedina predstavnica u ženskoj konkurenciji na ovom takmičenju, Jovana Arsić, a u muškom skifu Srbiju će predstavljati Nikolaj Pimenov. S druge strane, u muškom dubl skulu Srbija će imati dva para predstavnika – Viktor Pivač/Dušan Slavnić i Aleksandar Filipović/Aleksandar Beđik.

 

Raspored takmičenja nalazi se na linku u produžetku – https://worldrowing-admin.soticcloud.net/wp-content/uploads/2022/09/2023-WRC1-Zagreb-Programme_260423_V.1.pdf

 

Serija Svetskog kupa u veslanju sastoji se od serije od tri događaja. Ukupni pobednici Svetskog kupa u veslanju se određuju posle trećeg takmičenja. Ove godine, tri etape serije su Zagreb, Hrvatska (5-7. maj), Vareze, Italija (16-18. jun), Lucern, Švajcarska (7-9. jul).