Petoro takmičara Srbije na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova

Parallax Leaf - OKS

Evropsko prvenstvo u dizanju tegova 2024 održaće se u periodu između 12. i 20. februara u Sofiji u Bugarskoj. Ovo takmičenje u organizaciji Evropske federacije za dizanje tegova je dodatno važno budući da je kvalifikaciono za predstojeće Olimpijske igre u Parizu 2024. U konkurenciji više od 360 dizača tegova, boje Srbije na Evropskom prvenstvu braniće petoro takmičara.

 

Evropsko prvenstvo u dizanju tegova 2024
Tamaš Kajdoči, foto: RTV

 

Na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova u Bugarskoj učešće će uzeti najbolji dizači tegova Evrope, uključujući nekoliko svetskih, evropskih i olimpijskih šampiona, a našu zemlju predstavljaće petoro sportista. Radmila Zagorac takmičiće se u kategoriji do 49 kg, dok će Tamara Arunović i Sonja Bjelić nastupati u kategoriji do 64 kg. Stefan Vladisavljev takmičiće se u kategoriji do 61 kg, a Tamaš Kajdoči će se nadmetati u kategoriji preko 109 kilograma.

 

Radmila Zagorac će se takmičiti prvog dana Evropskog prvenstva, u ponedeljak, 12. februara, a dan kasnije, 13. februara, nastupiće Stefan Vladisavljev. U četvrtak, 15. februara, održaće se nadmetanja u ženskoj konkurenciji u kategoriji do 64kg u kojoj nastupaju Tamara Arunović i Sonja Bjelić. Poslednjeg dana takmičenja, u utorak, 20. februara, nastupiće Tamaš Kajdoči.

 

Da bi se kvalifikovali za Pariz 2024, svi dizači tegova moraju da se takmiče na Svetskom prvenstvu u Rijadu 2023, na Svetskom kupu u Puketu 2024, i na tri ili više kvalifikacionih takmičenja, a jedno od njih je Evropsko prvenstvo u Sofiji 2024.

 

Evropsko prvenstvo u dizanju tegova prenosiće direktno Olympic Channel Međunarodnog olimpijskog komiteta, a nastupe naših sportista možete pratiti putem sledećeg linka: https://olympics.com/en/sport-events/2024-ewf-weightlifting-olympic-qualifier-european-championships-sofia.