Predsednik OKS Božidar Maljković specijalan gost na manifestaciji “Najbolji u sportu 2022” u Apatinu

Parallax Leaf - OKS

Predsednik OKS Božidar Maljković bio je specijalan gost na manifestaciji “Najbolji u sportu 2022” u Apatinu. U organizaciji Sportskog saveza opštine Apatin, večeras je u Velikoj sali Opštinskog kulturnog centra održana tradicionalna manifestacija “Najbolji u sportu”.  

 

 

Na manifestaciji „Najbolji u sportu“, koju organizuje Sportski savez opštine Apatin uz podršku lokalne samouprave, dodeljuju se priznanja u oblasti sporta najboljima u prethodnoj godini u različitim kategorijama.

 

 

Ovaj događaj okupio je veliki broj sportistkinja, sportista, sportskih radnika, klubova i drugih građana opštine Apatin, a svečanost je svojim prisustvom uveličao predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković.

 

Božidar Maljković "Najbolji u sportu 2022"

 

Predsednik OKS Božidar Maljković obratio se svim prisutnim zvanicama i uručio je nagrade u glavnim kategorijama najboljih u sportu.

 

Najpre, moram da napomenem da ja ovde nisam gost, ja sam domaći, vaš, sa ovog terena. Mladost sam proveo ovde blizu, u Bačkom Brestovcu, a moja supruga je baš iz Apatina, te sam često dolazio u ovaj grad. Čast mi je da prisustvujem ovoj svečanosti tokom koje na najlepši način, sa mnogo uvažavanja i poštovanja, proslavljamo uspehe najboljih apatinskih sportista. Iskoristio bih ovu priliku da istaknem dve stvari koje general Svetomir Đukić, osnivač našeg olimpijskog komiteta, apostrofirao u svom proglasu građanima Srbije. Prva je da bavljenje sportom unapređuje i popravlja zdravlje naroda, dok je druga da morate biti vitezovi, kojim god sportom da se bavite. Za kraj, želeo bih da čestitam svim laureatima i budućim šampionima” – rekao je predsednik OKS, gospodin Maljković.

 

U okviru manifestacije, prikazan je i kratki film o ulaganjima u sportsku infrastrukturu, pomaganju sportskih klubova, organizacija i pojedinaca iz oblasti sporta, kao i podršci školskom sportu od strane lokalne samouprave opštine Apatin.