Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije članovi komisija Evropskih olimpijskih komiteta u olimpijskom ciklusu Pariz 2024

Parallax Leaf - OKS

Ovogodišnji seminar Evropskih olimpijski komiteta završen je u petak, 26. novembra 2021. godine sednicom Izvršnog odbora ove organizacije. Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Đorđe Višacki, učestvovao je u radu Izvršnog odbora kao član ovog tela već drugi olimpijski ciklus za redom.

 

Članovi IO formirali su stručne komisije koje će raditi u tekućem olimpijskom ciklusu do završetka Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine. Olimpijski komitet Srbije će u ovom olimpijskom ciklusu imati jednog predstavnika više u ovim telima u odnosu na prethodni period.

 

Đorđu Višackom potvrđen je mandat na mestu predsednika Radne grupe za izradu 10 – godišnje strategije razvoja EOK – a (Agenda 2020 – 2030), dok su izvršni direktor, Damir Štajner i menadžer za promociju olimpijskih vrednosti, Nataša Janković ponovo izabrani u komisije u kojima su bili članovi u prethodne tri godine. Štajner će i u narednom periodu biti član EYOF komisije, dok će Nataša Janković i dalje biti član Komisije za kulturu i obrazovanje.

Djordje Visacki, generalni sekretar
Djordje Visacki, generalni sekretar OKS

Novi član Komisije za marketing i komunikacije je Dejan Kozlina, marketing koordinator Olimpijskog komiteta Srbije, a od ove komisije se očekuje poseban doprinos radu i unapređenju EOK – a u narednim godinama.

 

Izvršni odbor Evropskih olimpijski komiteta, pored formiranja komisija, usvojio je i budžet ove organizacije za narednu godinu, ali je i usvojio izveštaje o toku priprema za organizaciju narednih Evropskih igara u Krakovu i Malapolskoj 2023. godine, kao i predstojećih EYOF – a u Vuokatiju (Finska) i Banskoj Bistrici (Slovačka) 2022. godine. Ocenjeno je da pripreme, uprkos veoma izazovnim okolnostima uslovljenim globalnom pandemijom, teku zadovoljavajućom dinamikom, te da se može očekivati da će svi sportski objekti i ostali aspekti organizacije biti blagovremeno i kvalitetno pripremljeni.