Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije na 50. Generalnoj skupštini Evropskih olimpijskih komiteta

Parallax Leaf - OKS

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije koju čine predsednik Božidar Maljković, prvi potpredsednik Žarko Zečević i generalni sekretar Đorđe Višacki boravi u Grčkoj, u Atini, gde danas počinje jubilarna 50. Generalna skupština Evropskih olimpijskih komiteta (EOK).

 

Centralna tema zasedanja Generalne skupštine biće izbor članova koji će činiti Izvršni odbor EOK u novom mandatu (2021-2025), kao i izbor predsednika, potpredsednika i generalnog sekretara. Kompletnu listu kandidata možete videti OVDE.

 

Kandidat za člana Izvršnog odbora EOK u novom mandatu biće i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Đorđe Višacki, koji je i u proteklom mandatu bio član IO Evropskih olimpijskih komiteta.

 

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Đorđe Višacki, dobio je nedavno veliko priznanje, obzirom da mu je poveren mandat za izradu desetogodišnjeg plana razvoja Evropskih olimpijskih komiteta pod nazivom “Strateška agenda 2030”. 

 

Ova agenda definisana je kao ključna u pozicioniranju EOK-a u evropskom sportu. Apostrofirani su problemi koje sa sobom nose globalizacija, doping, korupcija u sportu, kao i uticaj klimatskih promena i trenutna pandemija virusa Covid-19.

 

Kandidati za predsednika EOK na današnjim izborima biće aktuelni predsednik i predsednik Olimpijskog komiteta Danske, Nils Nigard, kao i predsednik Olimpijskog komiteta Grčke Spiros Kapralos.