Tekvondisti Srbije na Prezident kupu u Istanbulu!

Parallax Leaf - OKS

Tekvondisti Srbije učestvuju na Prezident kupu u Istanbulu! Osmi Prezident kup u organizaciji Svetske tekvondo federacije održava se u Istanbulu u periodu od 4. do 9. februara 2023. godine. Ovo je turnir G2 kategorije u tekvondou koji se boduje za olimpijsku rang listu za predstojeće Olimpijske igre Pariz 2024, pa je ovo dodatno važan turnir za sve takmičarke i takmičare. Našu zemlju na Prezident kupu u Turskoj predstavljaće četvoro sjajnih takmičara, osvajača medalja sa Svetskog prvenstva u Gvadalahari, Nadica BožanićTijana BogdanovićStefan Takov i Aleksandra Perišić.

 

Prezident kup
Aleksandra Perišić

 

Srbiju će na Prezident kupu u Istanbulu četvoro sjajnih tekvondista. Svetska šampionka Nadica Božanić takmičiće se u kategoriji do 73kg, dok će vicešampionka sveta, Aleksandra Perišić, nastupiti u težinskoj kategoriji do 67kg. Dvostruka osvajačica medalja sa Olimpijskih igara i bronzane medalje sa Svetskog prvenstva u Gvadalahari, Tijana Bogdanović, takmičiće se u kategoriji do 53kg. Naš jedini predstavnik u muškoj konkurenciji na ovom takmičenju, osvajač bronzanog svetskog odličja Stefan Takov nadmetaće se u težinskoj kategoriji do 74kg.

 

Prvog dana takmičenja, u subotu, 4. februara, takmičiće se sve tri naše predstavnice, Nadica Božanić, Tijana Bogdanović i Aleksandra Perišić, dok će Stefan Takov na borilište izaći u nedelju, 5. februara.