Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 u polufinalu Olimpijskih igara

Parallax Leaf - OKS

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 obezbedila je plasman u polufinale Olimpijskih igara, iako ima još jedan meč da odigra u grupnoj fazi takmičenja.

 

Srpski reprezentativci dominantno su osigurali plasman među četiri najbolje ekipe na takmičenju šestom pobedom u isto toliko mečeva koju su ostvarili nad selekcijom Letonije rezultatom 22:16.

 

Pre toga naša ekipa u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić pobedila je Kinu, Holandiju, Poljsku, Belgiju i Japan.

 

Naše basketaše sutra očekuje još jedna utakmica grupne faze protiv Rusije.

 

Naše reprezentativce sa tribina su bodrili predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, prvi potpredsednik Žarko Zečević i generalni sekretar Đorđe Višacki.

 

Dejan Majstorović je nakon meča izjavio da je ekipa uradila sve da opravda ulogu favorita na turniru, i da će to uraditi i u utakmicama koje će biti odlučujuće za osvajanje odličja.

Sa Letoncima je uvek težak i naporan basket, igraju jako čvrsto. Naš plan je bio da budemo na jednom od prva dva mesta u grupi kako bi igrali utakmicu manje. Plan je naravno da pobedimo polufinale i finale, ne krijemo svoje ambicije. Sve se više i bolje upoznajemo na terenu, odlično se razumemo, i mislim da kao ekipa funkcionišemo kako bi trebalo – rekao je Dejan Majstorović nakon završetka meča.