Srećno momci! Muška rukometna reprezentacija počinje nastup na EP u Mađarskoj i Slovačkoj

Parallax Leaf - OKS

Rukometaši Srbije stigli su prekjuče u Segedin na Evropsko prvenstvo (13-30. januar 2022, Mađarska i Slovačka) nakon dvonedeljnih priprema u SC Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. 

 

Rukometna reprezentacija Srbije (foto: sajt RSS)

 

U skladu sa okolnostima sa kojima se ceo svet susreće, naša rukometna reprezentacija prethodnih nedelja i dana, pored naporenih treninga, morala je da se bori i sa virusom Covid 19 koji je ušao među naše igrače i stručni štab. Evropska rukometna federacija suočena sa novonastalom epidemiološkom situacijom tokom prethodnih nekoliko dana donela je odluku o izvesnim izmenama procedura usled datih okolnosti. U slučaju pozitivnih nalaza na PCR testovima umesto dosadašnjih predviđenih 14 dana, period izolacije je smanjen na 5 dana i u slučaju dva uzastopna negativna testa u razmaku od 24 sata učesnicima će biti odobren nastup na takmičenju.

 

Selektor Srbije, Toni Đerona, saopštio je spisak rukometaša koji će predstavljati našu zemlju u Segedin, gde će naša selekcija u okviru grupe C odmeriti snage sa reprezentacijama Ukrajine, Hrvatske i Francuske.

 

Na spisku se nalaze: Vladimir Cupara, Milan Bomaštar, Tibor Ivanišević, Mladen Šotić, Uroš Borzaš, Petar Đorđić, Marko Milosavljević, Lazar Kukić, Đorđe Đekić, Miloš Orbović, Mihajlo Mitić, Darko Đukić, Bogdan Radivojević, Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Živan Pešić i Vukašin Vorkapić.

 

Usled jednog broja pozitivnih slučajeva Covid 19, još uvek nije poznat konačan sastav našeg tima, obzirom da je neizvesno da li će kroz svakodnevno testiranje biti novih slučajeva pozitivnih igrača. Selektor Toni Đerona u izjavi za sajt Rukometnog saveza Srbije , rekao je: „Bilo je veoma teško. Ovo je, mislim, prvi put u našim životima da se susrećemo sa ovakvom situacijom. Prva nedelja bila je sjajna, a posle toga je krenula ova noćna mora (sa Covid 19 pozitivnim igračima i članovima stručnog štaba). Hvala igračima što su u ovim uslovima uradili sve da imamo najbolje moguće pripreme i treninge. Znamo da nije laka situacija, ali ovo nekada može da pomogne da porastemo kao tim. Trudimo se da budemo optimisti i da damo sve od sebe.“

 

Selektor Đerona u intervjuu je napravio kratku analizu protivnika sa kojima će se naša reprezentacija susresti u grupnim utakmicama, a kompletan njegov intervju možete pogledati u videu u produžetku vesti.

 

 

Reprezentacija Srbije svoj prvi meč ima večeras od 18.00 časova protiv reprezentacije Ukrajine, dok naredne utakmice igra po sledećem rasporedu:

 

15. januar u 20:30 časova: HRVATSKA – SRBIJA

17. januar u 20:30 časova: FRANCUSKA – SRBIJA

 

Sve utakmice naše reprezentacije možete pratiti na kanalima Radio Televizije Srbije, medijskog sponzora Olimpijskog komiteta Srbije.