Rukometna reprezentacija završila učešće na EURO 2022

Parallax Leaf - OKS

Muška rukometna reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu 2022. U odlučujućem meču za nastavak daljeg takmičenja u narednoj rundi, naši rukometaši izgubili su od aktuelnog olimpijskog šampiona, reprezentacije Francuske rezultatom 29:25. 

 

 

Muška rukometna reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu 2022. koje se održava od 13. do 30. januara 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Naši reprezentativci grupnu fazu igrali su zajedno sa Ukrajinom, Hrvatskom i olimpijskim šampionom, Francuskom. Oni su takmičenje u grupi završili sa jednom pobedom i dva poraza, što nije bilo dovoljno za dalji nastavak takmičenja.

 

 

Prvi meč, reprezentacija Srbije zavšrila je pobedom protiv reprezentacije Ukrajine rezultatom 31:23 u prvom kolu Evrpskog prvenstva. Dva dana nakon prvog meča, 15. januara, naša ekipa igrala je protiv reprezentacije Hrvatske i taj meč je izgubila rezultatom 23:20.

 

 

Konačno, u odlučujućoj utakmici za dalji nastavak takmičenja, Srbija je večeras u Segedinu pred punom dvoranom hrabro odigrala protiv aktuelnih olimpijskih šampiona, Francuza. Ipak, to nije bilo dovoljno kako bi ostvarili pobedu i prošli u narednu rundu. Oni su nakon 60 minuta borbe izgubili rezultatom 29:25.

 

Nakon tri odigrane utakmice, tabela u grupi C izgleda ovako:

 

  1. Francuska      3 3 0 0    6
  2. Hrvatska        3 2 0 1    4
  3. Srbija                  3 1 0 2      2
  4. Ukrajina             3 0 0 3      0

 

U dalju fazu takmičenja iz grupe C odlaze Francuska i Hrvatska.