Rvački tim Srbije otputovao u Tokio

Parallax Leaf - OKS

Sa beogradskog aerodroma put glavnog grada Japana, krenuli su naši reprezentativci u rvanju grčko-rimskim stilom Mihail Kadžaja, Zurabi Datunašvili i Mate Nemeš. Njima će se u Japanu pridružiti i Stevan Mićić, rvač slobodnim stilom.

 

Pre Tokija, naši rvači će boraviti u Fuđimiju, gde će se održati period aklimatizacije, kao i pripremni kamp pred početak Olimpijskih igara.

 

Mate Nemeš će predstavljati Srbiju u rvanju grčko-rimskim stilom do 67 kg. Na konferenciji za medije održanoj na beogradskom aerodromu pred sam put u Tokio, Mate Nemeš je istakao da će dati sve od sebe da na svojim prvim Olimpijskim igrama ostvari što bolji rezultat.

 

Dobro smo se spremali, mislim da imamo šanse i za medalje, i daćemo sve od sebe.Istakao je Zurabi Datunašvili koji će nastupati u kategoriji grčko-rimskim stilom do 87 kg.

 

 

Mihail Kadžaja je kratko izjavio da rvački tim ima šanse za medalju i poželeo je puno sreće svojim kolegama.

 

 

Prisutnim medijima su se obratili i treneri Stojan Dobrev i Vojislav Trajković i istakli su da u našem timu trenutno imamo dva šampiona Evrope, da su momci vredno trenirali i da ćemo početkom avgusta videti rezultate tog rada.

 

Prvi na Igrama u Tokiju nastupa Mihail Kadžaja, koji na strunjaču izlazi 2. avgusta, nakon njega svoja takmičenja 3. avgusta počinju Mate Nemeš i Zurabi Datunašvili, dok Stevan Mićić svoj nastup počinje 4. avgusta.

 

Reprezentativci Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom putovaće preko Istanbula do Japana, dok će Stevan Mićić direktnim letom iz Amerike doputovati u Japan. Nakon pripremnog kampa u Fuđimiju naše rvače očekuje ulazak u Olimpijsko selo.