Skandalozna dodela Mediteranskih igara 2030. godine Prištini!

Parallax Leaf - OKS

Danas, 8. septembra 2023. godine, na Skupštini Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara (MKMI), koja je održana u Heraklionu u Grčkoj, uprkos snažnom protivljenju Srbije, ali i protivno svim pravilima i postulatima međunarodnih sportskih organizacija koja propagiraju nemešanje politike i sporta, Priština je izglasana za domaćina Mediteranskih igara 2030. 

 

Na današnjoj Skupštini, bez prethodne najave delegatima, pojavio se i obratio Aljbin Kurti. Olimpijski komitet Srbije najoštrije je reagovao na ovu vrstu mešanja tzv. premijera lažne države Kosovo i insistirao da se odluka o domaćinstvu MI 2030 donese nakon Olimpijskih Igara 2024, što je i praksa u ovim slučajevima. Rukovodstvo MKMI odbilo je glasanje po ovom predlogu Srbije i time stavilo delegate pred svršen čin.

 

Uprkos činjenici da su se ostali kandidati povukli i uprkos velikim pritiscima da se odluka donese jednoglasno, domaćinstvo Mediteranskih igara je dodeljeno, ali uz oštro protivljenje predstavnika Olimpijskog komiteta Srbije, uz 8 glasova protiv.

 

Olimpijski komitet Srbije najoštrije osuđuje ovu vrstu mešanja politike u sport.