Sonja Vasić proglašena za najbolju košarkašicu Srbije u 2021. godini

Parallax Leaf - OKS

Sportska direktorka Olimpijskog komiteta Srbije i doskorašnja reprezentativka Srbije u košarci, Sonja Vasić, proglašena je danas za najbolju košarkašicu Srbije u 2021. godini. 

 

Sonja Vasić, najbolja košarkašica Srbije u 2021. i predsednik KSS, Predrag Danilović

 

Košarkaški savez Srbije šesti put zvanično je proglasio najbolju košarkašicu i najboljeg košarkaša Srbije. U svečanoj atmosferi na tradicionalnom Božićnom koktelu Košarkaškog saveza Srbije, pred brojnim uglednim zvanicama iz sveta košarke i sporta, dodeljene su nagrade za najbolju košarkašicu i najboljeg košarkaša Srbije.

 

Kao i prethodnih godina, sportski novinari renomiranih i tiražnih štampanih medija, specijalizovanih sajtova, portala i emisija, nacionalnih radio i televizijskih stanica, njih 40, izabralo je najbolju srpsku košarkašicu i košarkaša u prethodnoj kalendarskoj godini, a to su ovoga puta Sonja Vasić i Nikola Jokić!

 

Laureati Košarkaškog saveza Srbije za 2021. godinu

Prema glasovima novinara, u konkurenciji su bile dve košarkašice – Sonja Vasić i Tina Krajišnik. Sportska direktorka Sonja Vasić proglašena je za najbolju košarkašicu, osvajanjem 39 glasova sportskih novinara. Sonja je letos vodila Srbiju do zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Valensiji, gde je proglašena za MVP igračicu. Posle Olimpijskih igara u Tokiu, jedna od najboljih evropskih košarkašica odlučila je da završi trofejnu igračku karijeru i postala je sportska direktorka OKS. Njoj je priznanje uručio predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović.

Hvala svim novinarima koji su glasali… Kao što sam se našalila sa predsednikom Danilovićem, ovo je verovatno poslednja nagrada za mene, s obzirom na to da sam završila igračku karijeru, ali eto, da se zaokruži 2021. godina koja jeste bila uspešna, ali kod nas sportista uvek ostaje neki žal da si možda mogao i malo više… Na kraju, pošto zvanično stavljam tačku i na godinu i na karijeru, želim da se zahvalim svima koji su najzaslužniji za moje uspehe, gde je na prvom mestu sigurno moja porodica, a onda naravno i svi treneri, saigračice, klubovi, koji su sa mnom prošle ovaj put, i navano, velika je uloga Košarkaškog saveza Srbije koji je, pogotovo ovih poslednjih godina koje su bile teže nego one kad si mlađi i zdraviji, imao glavnu ulogu da uspem sve to da iznesem i uvek je bio tu da pomogne… Zaista, veliko hvala KSS, predsedniku Predragu Daniloviću i potpredsednici Ani Joković koji su uvek bili tu da pomognu kad je bilo potrebno. Hvala svima još jednom… – rekla je Sonja Vasić.

Rukovodstvo i kolektiv Olimpijskog komiteta Srbije čestitaju Sonji Vasić na ovom prestižnom priznanju i žele joj podjednako mnogo uspeha u novoj ulozi nakon završetka sportske karijere.