Stoni tenis

Stonoteniseri na Evropskom prvenstvu u Minhenu

Parallax Leaf - OKS

Osmoro stonotenisera će predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Evropsko prvenstvo je i ujedno kvalifikaciono takmičenje za Evropske igre, koje će se održati sledeće godine u Krakovu od 21. juna do 2.jula.

 

Boje Srbije na Evropskom šampionatu braniće Šurjan Sabina (singl, ženski dubl, miks dubl); Todorović Andrea (single, ženski dubl); Vignjević Dragana (singl, ženski dubl); Lupesku Izabela (singl, ženski dubl, mix dubl); Jeftović Marko (singl, muški dubl); Karakašević Aleksandar (singl, muški dubl, miks dubl); Levajac Dimitrije (singl, muški dubl, miks dubl) i Peto Žolt (singl, muški dubl).

 

Stoni tenis
Stoni tenis

 

Takmičenja počinju 13.avgusta. Od 15.20 časova, u drugom kolu kvalifikacija, u miks dublu Karakašević/Šurjan, čekaju pobednika 1. kola kvalifikacija. U prvom kolu kvalifikacija, od 16.30,  ženski dubl Vignjević i Lupulesku igraće  protiv Estonki Hanson i Avameri. , a Todorović i Šurjan će nastupiti protiv Litvanki, sestara Riliskite, u 17.05.

 

U muškom dublu Levajac i Moldavac Putinica igraće protiv Švajcaraca Mulea i Stola u 17:40, a Peto i Jevtović protiv Šveđanina Linda i Slovaka Wanga  od 18.15 časova.

Na osnovu renkinga, miks dubl Levajac/Lupulesku, se plasirao direktno u glavni žreb, kao i Karakašević u muškom dublu sa Slovakom Šeredom.

 

Raspored takmičenja možete pratiti na linku: https://assets.munich2022.com/default/0001/04/43ef1c9896fa3f7adb9f7a7405e980c63f24e2e5.pdf