Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu u Australiji!

Parallax Leaf - OKS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu u Australiji! FIBA Svetsko prvenstvo u košarci za žene održava se u Sidneju u Australiji u periodu od 22. septembra do 1. oktobra 2022. godine. Na 19. izdanju ovog takmičenja, koje se održava svake četiri godine, učestvovaće ukupno 12 najboljih selekcija sveta. Šampion FIBA Svetskog prvenstva u košarci za žene 2022 obezbediće sebi direktnu kartu za Olimpijske igre u Parizu 2024. Našu reprezentaciju na ovom takmičenju činiće 12 devojaka koje je odabrala selektorka Srbije, Marina Maljković.

 

Svetsko prvenstvo u košarci za žene

 

Srbiju će na Svetskom prvenstvu u košarci u Sidneju predstavljati 12 devojaka: Ivana Raca, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Kristina Topuzović, Maja Škorić, Tina Krajišnik (kapiten), Ivana Katanić, Katarina Zec i Mina Đorđević.

 

Svetsko prvenstvo u košarci za žene 2022 održava se od 22. septembra do 1. oktobra. Žreb za ovo takmičenje održan je u martu ove godine i tada je 12 kvalifikovanih timova podeljeno u dve grupe od po šest. Naš tim se takmiči u grupi B sa ekipama Francuske, Japana, Malija, Kanade i domaćina Australije. U grupi A su Belgija, Kina, Bosna i Hercegovina, Portoriko, Koreja i Sjedinjene Američke Države. Plasman u četvrtfinale obezbediće po četiri prvoplasirane ekipe, a parovi četvrtfinala biće određeni žrebom tokom takmičenja.

 

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije takmičenje na Svetskom prvenstvu u Sidneju otvara utakmicom protiv Kanade. Taj duel na programu je u četvrtak od 5.00 časova ujutro u Sportskom centru Olimpijskog parka u Sidneju. Narednog dana, u petak, 23. septembra, naše košarkašice igraće meč protiv Japana od 4.00 časova ujutro. Potom, u nedelju, 25. septembra, na programu je duel Srbije i Australije od 10.00 časova. Četvrtu utakmicu naše košarkašice igraju protiv Malija u ponedeljak, 26. septembra, od 5.30. časova ujutru. Poslednji meč u grupnoj fazi našu reprezentaciju očekuje u ponedeljak, 26. septembra, protiv Francuske od 9.30 časova. Četvrtfinala su na programu u četvrtak, 29. septembra, polufinala dan kasnije, a finale i utakmica za treće mesto održaće se u subotu, 1. oktobra.