Tamaš Kajdoči brani boje Srbije na Svetskom prvenstvu u dizanju tegova

Parallax Leaf - OKS

Svetsko prvenstvo u dizanju tegova 2023 održaće se u Rijadu u Saudijskoj Arabiji u periodu između 4. i 17. septembra. Ovo takmičenje u organizaciji Međunarodne federacije za dizanje tegova je dodatno važno budući da je kvalifikaciono za predstojeće Olimpijske igre u Parizu 2024. U konkurenciji više od 700 najboljih dizača tegova sveta, boje naše zemlje na Svetskom prvenstvu braniće Tamaš Kajdoči.

 

Svetsko prvenstvo u dizanju tegova 2023
Tamaš Kajdoči

 

Na Svetskom prvenstvu u dizanju tegova 2023, učešće će uzeti najbolji dizači tegova sveta, uključujući mnoštvo svetskih, evropskih i olimpijskih šampiona. Našu zemlju na ovom takmičenju predstavljaće Tamaš Kajdoči, koji će se takmičiti u kategoriji preko 109 kilograma. Kajdoči će nastupiti poslednjeg dana takmičenja, 17. septembra, od 11.30 časova.

 

Ovo je jedno od dva obavezna kvalifikaciona takmičenja za Olimpijske igre u Parizu 2024, a drugo je Svetski kup koji će se održati na Tajlandu u aprilu sledeće godine.

 

Svetsko prvenstvo u dizanju tegova prenosiće direktno Olympic Channel Međunarodnog olimpijskog komiteta, a nastupe sportista možete pratiti putem sledećeg linka:

https://olympics.com/en/sport-events/2023-iwf-weightlifting-olympic-qualifier-world-championships-riyadh