Tekvondisti na Grand Prix – u u Rimu!

Parallax Leaf - OKS

Naši najbolji tekvondisti učestvovaće na predstojećem Grand Prix turniru u Rimu koji se održava od 3. do 5. juna 2022. Ovo je turnir koji se boduje za olimpijsku rang listu za predstojeće Olimpijske igre Pariz 2024, pa je ovo dodatno važan turnir za sve takmičarke i takmičare. Našu zemlju predstavljaće ukupno 6 takmičarki i takmičara, a među njima i dvostruka osvajačica olimpijskih medalja, Tijana Bogdanović.

 

Tijana Boganović

 

Predstojeći Grand Prix turnir u Rimu predstavlja jedan od najprestižnijih turnira, a posebnu težinu daje mu činjenica da se osvojeni bodovi na ovom turniru uključuju u bodovanje za olimpijsku rang listu za predstojeće Olimpijske igre Pariz 2024. Turnir se održava u jednom od najlepših i najprepoznatljivijih sportskih kompleksa na svetu, Foro Italiku u okviru kojeg se nalazi i čuveni Olimpijski stadion.

 

Stefan Takov

 

Našu reprezentaciju sačinjava 6 takmičarki i takmičara koji su svojim rezultatima ostvarili pravo nastupa na ovom turniru. Srbiju će predstavljati:

  1. Tijana Bogdanović (do 49kg);
  2. Teodora Jović (do 49kg);
  3. Aleksandra Radmilović (do 57kg);
  4. Nadica Božanić (do 67kg);
  5. Aleksandra Perišić (do 67kg);
  6. Stefan Takov (do 80kg).

 

Prvog dana takmičenja, 3. juna, na borilište izlazi samo jedna od naših takmičarki. Aleksandra Radmilović u težinskoj kategoriji do 57kg će otvoriti nastup naše reprezentacije. Nakon žreba koji će biti održan pred početak turnira, raspored nastupa i protivnice naše Aleksandre Radmilović moći će da se pronađu na linku u produžetku teksta.

 

Raspored takmičenja i rezultati

 

Takmičenja je moguće pratiti na sajtu Olimpijskog komiteta Srbije.

 

 

 

 

 

 

 

Drugog dana takmičenja, nastupiće Nadica Božanić i Aleksandra Perišić u kategoriji do 67kg. Njihov raspored nastupa takođe možete pronaći na linku u produžetku teksta kada raspored postane dostupan.

 

Raspored takmičenja i rezultati

 

I njihova takmičenja mogu se pogledati na sajtu Olimpijskog komiteta Srbije.

 

 

 

 

 

 

 

Poslednjeg dana takmičenja, nastupiće Tijana Bogdanović i Teodora Jović u kategoriji do 49 kilograma, kao i evropski šampion Stefan Takov u kategoriji do 80 kilograma. I njihovi mečevi moći će da se pogledaju uživo na sajtu Olimpijskog komiteta Srbije