Teniserke otputovale na Olimpijske igre

Parallax Leaf - OKS

Ženska teniska reprezentacija Srbije otputovala je jutros u Japan letom prekom Frankfurta. Ženski teniski tim Srbije čine Ivana Jorović, Aleksandra Krunić i Nina Stojanović, a predvodi ih selektor Dušan Vemić.  One  će se u Tokiju pridružiti selektoru muške teniske reprezentacije Viktoru Troickom i Miomiru Kecmanoviću, koji su u glavni grad Japana doputovali juče. Naknadno će im se pridružiti i Novak Đoković.

Nina Stojanović I Ivana Jorović nastupaće u pojedinačnoj konkurenciji, dok će Aleksandra Krunić zajedno sa Ninom Stojanović nastupati u dublu.

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje Ivana Jorović je istakla.  “Ponosna sam što sam deo ovog tima. Ja na put volim da idem sa visokim ciljevima, tako da u dogovoru sa svojim timom zacrtali smo ciljeve. Nadam se najboljim rezultatima.”

Na svoje prve Olimpijske igre putuje I Nina Stojanović.

– Prvi put idem na Olimpijske igre. To je san svakog sportiste.  Daću sve od sebe da Srbiju što bolje predstavim. Igraću singl I dubl sa Aleksandrom Krunić, a najverovatnije I miks dubl sa Novakom Đokovićem.  To bi mi značilo puno, I naučila bih dosta od njega, ako budemo imali priliku da igramo zajedno. I nadam se da ću uspeti da donesem bar jednu medalju. – rekla je Nina.

Posle Olimpijskih Igara u Riju 2016. godine, Aleksandra Krunić putuje na svoje druge Igre.

Ne volim da putujem sa očekivanjima, svi mi sanjamo medalje. Jako bh volela da igram singl. Kao što je I Nina rekla, daćemo sve od sebe da Srbiju predstavimo što bolje. Iako sam već bila na Igrama, biću jednako fascinirana kao devojke. Nadam se da ćemo imati prilike da bodrimo i naše ostale sportiste. – istakla je Aleksandra

Prisutnim medijima  obratio se I selector ženske teniske reprezentacije Dušan Vemić.

– Drago mi je da su devojke tu I da su spremne da predstavljaju Srbiju na Olimpijskim igrama. Imale su dobre rezultate u poslednje vreme, što je posebno ohrabrujuće. I nadam se da će koliko to bude moguće iznenaditi I sebe I nas pozitivno. Na licu mesta, postoji I šansa da Aleksandra Krunić zaigra u singlu, što bi bilo veoma lepo. Znam da su devojke spremne da se bore I da dobro predstavljaju Srbiju. – rekao je Dušan Vemić

Naše teniserke već drugog dana Olimpijskih igara započinju svoje takmićenje. Teniski turniri će se održati u Ariake teniskom parku.