Tri naše takmičarke na Evropskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici!

Parallax Leaf - OKS

Tri naše takmičarke ućestvovaće na Evropskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici! Evropsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici održava se u Bakuu, u Azerbejdžanu, u periodu od 18. do 21. maja 2023. godine. Na ovom takmičenju učestvovaće najbolje evropske gimnastičarke, a boje Srbije braniće Maša Tošić, Andrijana Blažić i Anđela Mažibrada.

 

Evropsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici 2023
Anđela Mažibrada

 

Evropsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici 2023 okupiće u Nacionalnoj gimnastičkoj areni u Bakuu 189 gimnastičarki, među kojima i višestruke evropske i svetske šampionke. Našu zemlju na ovom takmičenju predstavljaće Maša Tošić, Andrijana Blažić i Anđela Mažibrada. Ove tri devojke će nastupiti u četiri discipline: lopta, traka, obruč, višeboj. Takođe, Maša, Andrijana i Anđela će se takmičiti i grupno.

 

Takmičenje počinje u četvrtak, 18. maja, prvim od dva dana pojedinačnih kvalifikacionih rundi. U subotu i nedelju (20-21. maj) održavaju se pojedinačno finale višeboja i sprava, kao i grupno takmičenje.

 

Ovaj događaj služi i kao kvalifikaciono takmičenje za Svetsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici 2023 koje će se održati u avgustu u Valensiji u Španiji.