U okviru izložbe ,,Olimpijske igre – više od sporta”, komisija ,,Žene i sport” IO OKS održala panel ,,Olimpijske šampionke, nekad i danas”

Parallax Leaf - OKS

U okviru izložbe ,,Olimpijske igre – više od sporta”, komisija ,,Žene i sport” Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije sinoć je u beogradskim Silosima održala panel na temu ,,Olimpijske šampionke, nekad i danas”. Učesnice panela su bile bivša rukometašica Svetlana Obućina i tekvondistkinja Tijana Bogdanović, sportistkinje koje pripadaju ekskluzivnoj grupi olimpijki koje su osvojile medalje na uzastopnim Olimpijskim igrama.

 

 

Učesnice panela ,,Olimpijske šampionke, nekad i danas” bile su Svetlana Obućina, tokom sportske karijere poznata kao Anastasovska, članica rukometne reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju na OI u Los Anđelesu 1984. godine i srebrnu medalju 1980. godine na OI u Moskvi, i tekvondostkinja Tijana Bogdanović, osvajačica srebrne medalje na OI u Rio de Ženeiru 2016. godine i bronzane medalje na OI u Tokiju 2020. godine.

 

Olimpijske šampionke nekad i danas

 

Na panelu su naše olimpijske šampionke, Svetlana Obućina i Tijana Bogdanović, najpre govorile o tome ko je prepoznao njihov ,,šampionski gen“ i kako se on neguje. Budući da obe pripadaju ekskluzivnoj grupi olimpijki koje su osvojile medalje na uzastopnim Olimpijskim igrama, pričale su o tome kako je izgledalo pripremati se za nastup na prvim OI, a kako 4 godine kasnije, kao i o tome da li su očekivanja i njihova i njihovog okruženja bila drugačija nakon prve olimpijske medalje. Podelile su svoje utiske i o tome kako je izgledalo Olimpijsko selo 1980. i 1984, a kako 2016. i 2020. godine, ali i o tome šta olimpijske medalje donose izvan terena i kako izgleda život sa prefiksom OLY.