Urban sport fest u Silosima Beograda

Parallax Leaf - OKS

Tokom Evropske nedelje sporta koja će se održati od 23. do 30. septembra, akcenat je stavljen na podizanje svesti o značaju bavljenja fizičkom aktivnošću tokom cele godine. Sport, profesionalni ili amaterski, pored svih benefita u korist zdravlja, donosi nam i zabavu i dobro druženje. S  tim u vezi Olimpijski komitet Srbije je kreirao glavni događaj Nedelje, Urban Sport Fest, a nezaboravno druženje je zakazano za 25. septembar u Silosima Beograda. Uz zanimljive audio i vizuelne efekte, ovaj događaj predstavljaće jedinstven spoj sporta i umetnosti.

 

 

Glavni cilj je promocija urbane sportske kulture, a svi posetioci će moći da se uključe u brojne radionice ili okušaju svoju sreću u nekom od takmičenja. Za sve učesnike pripremili smo bogat program:

  • 17.00 – 20.30 Parkur otvoreni trening
  • 17.00 – 20.30 Sneakerhead radionica
  • 17.00 – 20.30 Crtačka radionica i izložba grafita
  • 17.00 – 21.00 TikTok Corner
  • 17.00 – 20.30 Put oko Evrope – tražimo najboljeg šutera!
  • 17.00 – 23.00 Radionica virtuelne realnosti
  • 17.30 – 18.20 Freestyle basket radionica
  • 18.00 – 20.00 Skateboarding Trick Prize
  • 18.30 – 23.00 Plesni okršaj: „All Style Battle – Bonnie & Clyde“
  • 19.00 – 00.00 Nastupi domaćih urbanih izvođača

 

 

urban sport fest

 

 

Parkur otvoreni trening ima za cilj da prisutne informiše i edukuje o ovom zanimljivom sportu koji ima elemente climbing-a i free running-a. Skateboarding Trick prize biće jedinstveno nadmetanje najboljih domaćih skejtera. Besplatna radionica u Freestyle basketu omogućiće najmlađima da nauče neki novi trik i steknu nove veštine, dok će najbolji šuteri imati priliku da se nadmeću u igri „Put oko Evrope“ i osvoje zanimljive nagrade. Najbolji brejkdenseri u kategoriji All style učestvovaće u popularnom plesnom okršaju „Bonnie & Clyde“.

 

 

Na „Sneakerhead radionici“ prisutni će moći da se upoznaju sa zanatom popravke patika. Čišćenje patika, reparacija i oslikavanje mini crtežom biće mogući na licu  mesta. A za ljubitelje crtanja, izložba grafita i radionica crtanja biće pravo mesto na kome će moći da se oprobaju u ulozi streetart umetnika. U Radionici virtuelne realnosti, prisutni će imati priliku da đuskaju uz Just Dance, kao i da savladaju Kinekt izazov. Za one koji se osećaju dobro pred kamerama telefona i koji prate trendove društvenih mreža, tu je Tik Tok Corner sa plesnim izazovom.

 

 

Bogatu sportsku ponudu upotpuniće nastupi DJ-eva i domaćih urbanih izvođača, Kendija i Amne, tako da imate dovoljno raloga da nam se pridružite i BUDETE AKTIVNI. Vidimo se u Silosima 25. septembra od 17h!

 

 

#BEACTIVE