Završen EYOF Banska Bistrica 2022, zastavu Srbije na zatvaranju nosila atletičarka Maša Rajić, Tim Srbije se vraća kući sa šest medalja!

Parallax Leaf - OKS

Završen EYOF Banska Bistrica 2022, zastavu Srbije na zatvaranju nosila atletičarka Maša Rajić, Tim Srbije se vraća kući sa šest medalja! Poslednji dan XVI Letnjeg Evropskog olimpijskog festivala mladih u Banskoj Bistrici završio se ceremonijom svečanog zatvaranja. Naši sportisti završili su nastup na ovom takmičenju sa 6 osvojenih medalja, od čega su 2 zlatne, 3 srebrne i 1 bronzana. Zlatne medalje osvojili su Maša Rajić (atletika) i Miljan Radulj (džudo). Srebra timu Srbije doneli su Nikolina Nišavić (džudo), Nikolina Pejatović ( atletika) i Mihajlo Simin (džudo). Za bronzani sjaj oko vrata izborili su se plivači muške štafete Ognjen Pilipović, Matija Rađenović, Justin Cvetkov i Petar Popović. Sa 6 osvojenih medalja, naši sportisti ostvarili su bolji rezultat nego što je to bio slučaj na prethodnom EYOF – u u Bakuu 2019. godine, kada su naši mladi sportisti osvojili ukupno 4 medalje.

 

 

Danas su na sportska borilišta izašli atletičarka Saima Murić, odbojkašice i košarkaši.

 

Naša atletičarka Saima Murić u disciplini 1500m u finalu zauzela je 4. mesto i postigla je lični rekord vremenom 4:25.90.

 

Saima Murić

 

Košarkaši Srbije su dobrom igrom nadigrali tim Slovačke rezultatom 76-51 i pobedom zauzeli 7. mesto u konačnom plasmanu.

 

Završen EYOF Banska Bistrica 2022

 

U meču za bronzanu medalju, ženska odbojkaška ekipa Srbije bila je za nijansu slabija od reprezentacije Poljske, pa nisu uspele da osvoje još jednu medalju za naš Tim. Prva dva seta Poljakinje su bile bolje, ali iznenada su se naše odbojkašice vratile u igru i stigle do izjednačenja rezultatom 2-2. U petom, odlučujućem setu, naše devojke su izgubile od Poljakinja, pa je meč završen rezultatom 3:2 u setovima.

 

Završen EYOF Banska Bistrica 2022

 

Evropski olimpijski festival mladih Banska Bistrica 2022 završen je tradicionalnom ceremonijom zatvaranja, koja je premeštena sa gradskog trga u zatvoren prostor usled lošeg vremena. Kao i uvek, ceremonija zatvaranja imala je sve elemente olimpijskog protokola, uključujući i defile zastava. Zastavu Srbije nosila je atletičarka Maša Rajić koja je našem Timu donela zlatnu medalju u Slovačkoj. U sjajnoj atmosferi koja je vladala tokom ceremonije zatvaranja, predsednik Evropskih olimpijskih komiteta Spiros Kapralos predao je zastavu Evropskih olimpijskih komiteta domaćinima sledećeg Evropskog olimpijskog festivala mladih koji će biti održan sledeće godine u Mariboru.

 

 

Sutra ujutru naši sportisti autobusom polaze put Srbije iz Banske Bistrice.