Završen EYOF Maribor 2023, zastavu Srbije na zatvaranju nosili plivač Justin Cvetkov i atletičarka Mina Stanković, Tim Srbija osvojio 8 medalja!

Parallax Leaf - OKS

Poslednji dan XVII Letnjeg Evropskog olimpijskog festivala mladih u Mariboru završen je svečanom Ceremonijom zatvaranja. Naši sportisti završili su nastup na ovom takmičenju sa 8 osvojenih medalja, od čega su 2 zlatne, 1 srebrna i 5 bronzanih. Zlatne medalje osvojili su plivač Justin Cvetkov i atletičar Aldin Ćatović. Srebrno odličje Timu Srbija doneli su basketaši u sastavu Igor Jokić, Luka Dimitrijević, Luka Pupovac I Ilija Petrović. Za bronzani sjaj oko vrata izborili su se plivači muške štafete Justin Cvetkov, Luka Jovanović, Nemanja Maksić i Strahinja Stančul, atletičarka Mina Stanković i džudisti Marko Jorgić, Bogdan Veličković i Dušan Grahovac. Sa 8 osvojenih medalja, naši sportisti ostvarili su bolji rezultat nego što je to bio slučaj na prethodnom EYOF – u u Banskoj Bistrici 2022. godine, kada su naši mladi sportisti osvojili ukupno 6 medalja.

 

 

Danas su na sportska borilišta izašli odbojkaši i atletičari Filip Čarnopiski, Maša Rajić, Saima Murić i Nikolina Pejatović.

 

 

Atletičarka Saima Murić u finalu trke na 1500m zauzela je 7. mesto sa vremenom 4:27.81. S druge strane, u finalu trke na 800m Maša Rajić osvojila je 5. mesto sa vremenom 2:07.49 i postigla lični rekord.

 

Završen EYOF Maribor 2023

 

Nikolina Pejatović zauzela je 10. mesto u finalu skoka u vis skokom od 1.70.

 

Završen EYOF Maribor 2023

 

Filip Čarnopiski je u finalu bacanja diska zauzeo 12. poziciju sa rezultatom 52.25.

 

Završen EYOF Maribor 2023

 

Odbojkaši Srbije su dobrom igrom nadigrali tim Grčke rezultatom 3:2 u setovima i tako zauzeli 7. mesto u konačnom plasmanu.

 

Završen EYOF Maribor 2023

 

Letnji Evropski olimpijski festival mladih Maribor 2023 završen je tradicionalnom Ceremonijom zatvaranja, koja je održana na gradskom trgu. Ceremonija zatvaranja je počela intoniranjem himne Slovenije, nakon čega su prodefilovali nosioci zastava zemalja učesnica simbolično okruživši Plamen mira. Zastavu Srbije nosili su plivač Justin Cvetkov i atletičarka Mina Stanković. Plamen mira je ugašen, a zastava Evropskih olimpijskih komiteta spuštena sa jarbola i tradicionalno predata domaćinu narednog Evropskog olimpijskog festivala mladih koji će biti održan za dve godine u Skoplju.