Zlato za Majdova, srebro za Kukolja na Grand slam-u u Abu Dabiju!

Parallax Leaf - OKS

Na Grand slam turniru u džudou koji je održan u Abu Dabiju u periodu od 24. do 26. oktobra 2023, Nemanja Majdov okitio se zlatnim odličjem u konkurenciji do 90 kg, dok je Aleksandar Kukolj osvojio srebro u konkurenciji do 100 kg.

 

Photo by: IJF/Sabau Gabriela

 

Nemanja Majdov je u težinskoj kategoriji do 90 kg ostvario pet pobeda na svom putu do osvajanja najsjajnijeg odličja na ovom takmičenju. U prvom kolu, Nemanja je bio slobodan, a u drugom kolu bio je bolji od Kanađanina Luisa Kribera. Potom, u osmini finala, naš džudista pobedio je takmičara iz Rumunije Vlada Visana, dok je u četvrtfinalu savladao Austrijanaca Tomasa Šarfetera. U polufinalu, Majdov je bio bolji od džudiste iz Estonije Klena Kaljulaida, a u finalu je pobedio takmičara iz Španije Tristana Mosakašvilija i tako se okitio zlatnom medaljom.

 

Photo by: IJF/Sabau Gabriela

 

Aleksandar Kukolj je u težinskoj kategoriji do 100 kg u prvom kolu bio slobodan, dok je u drugom kolu pobedio takmičara iz Turske Merta Sismanlara. U osmini finala, Kukolj je bio bolji od Portugalca Horhea Fonseke, a u četvrtfinalu savladao je Kanađanina Šejdija Elnahasa. Potom, u polufinalu, naš džudista je pobedio Francuza Marca Ngajapa. Kukolj je srebro na ovom takmičenju osvojio pošto je u finalu poražen od strane Armana Adamiana.