Zlato za plivača Justina Cvetkova, bronzani džudisti Dušan Grahovac i Bogdan Veličković! Obezbeđena četiri finala za Tim Srbija na EYOF-u u Mariboru!

Parallax Leaf - OKS

Sjajan dan za naše mlade sportiste na EYOF-u u Mariboru. Zlatnu medalju osvojio je talentovani mladi plivač Justin Cvetkov, dok su nove dve bronzane medalje Srbiji doneli džudisti Dušan Grahovac i Bogdan Veličković.

 

Justin Cvetkov

 

Plivač Justin Cvetkov pokazao je dominaciju u disciplini 50m slobodnim stilom. U kvalifikacijama, Cvetkov je zauzeo čelnu poziciju sa vremenom 22.99, dok je u polufinalu osvojio prvo mesto sa vremenom 22.87. U finalnoj trci na 50m slobodnim stilom, naš sjajni mladi plivač je sa vremenom 22.69 oborio rekord EYOF-a i rekord Srbije za plivače do 17 godina i tako osvojio prvu zlatnu medalju za našu zemlju na ovom takmičenju.

 

Bogdan Veličković

 

Drugu po redu medalju za mladi Tim Srbija na EYOF Maribor 2023 doneo je džudista Bogdan Veličković. Veličković je osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 73 kg pobedom nad protivnikom iz Nemačke, Jozefom Ivčenkom.

Osećaj nakon osvojene medalje je neverovatan. U početku nije bilo sve kako smo očekivali, ali na kraju se sve završilo na najbolji način. Može uvek bolje, ali za sada, ovo je odlično. Želeo bih da poželim sreću svojim drugarima iz Tima Srbija i da osvojimo što više medalja do kraja„.

 

Dušan Grahovac

 

Džudista Dušan Grahovac osvojio je treću medalju za našu zemlju na ovom takmičenju. Grahovac je u borbi za bronzu u kategoriji do 81 kg savladao protivnika iz Bugarske i tako doneo još jednu bronzanu medalju našem timu.

Danas je bio jako naporan dan za mene, psihički, zato što sam se vraćao iz poraza, prvu borbu koju sam radio sam izgubio. Zahvaljujući mojim roditeljima, drugarima kod kuće i ostalim saborcima i saigračima i treneru sam uspeo da se vratim bolji nego što sam krenuo, jako sam srećan zbog toga„.

 

Četvrtog takmičarskog dana EYOF Maribor 2023, obezbeđena su i četiri finala za Tim Srbija.

 

Atletičarka Maša Rajić plasirala se u finale trke na 800m kao druga u svojoj kvalifikacionoj grupi i treća u ukupnom plasmanu istrčavši lični rekord 2:08.86.

 

Nikolina Pejatović obezbedila je plasman u finale skoka u vis skokom od 1,70.

 

Filip Čarnopiski izborio je plasman u finale bacanja diska zauzevši 4. mesto rezultatom 56.82.

 

Plivač Nemanja Maksić plasirao se u finale discipline 100m delfin osvojivši 2. mesto u svojoj polufinalnoj grupi i 5. mesto u ukupnom plasmanu.

 

Naši basketaši ostvarili su sve tri pobede u grupnoj fazi takmičenja. U prvoj utakmici, pobedili su reprezentaciju Grčke rezultatom 19:16, u drugoj utakmici protiv ekipe Švajcarske slavili su sa 22:10, dok su u trećoj, poslednjoj utakmici u grupi savladali reprezentaciju Letonije rezultatom 21:13.

 

Džudistkinja Jelena Nišavić u prvom kolu težinske kategorije do 63kg pobedila je protivnicu iz Austrije Leoni Bajr, a potom se plasirala u četvrtfinale pobedom nad takmičarkom iz Španije, Lucijom Karpio.  Međutim, u četvrtfinalnoj borbi naša Jelena poražena je od Hrvatice Jane Cvjetko, a nažalost nije uspela da se izbori za medalju ni kroz repasaž.

 

Biciklista Gavrilo Marković sa vremenom 01:33:22 zauzeo je 18. mesto u drumskoj trci u konkurenciji od 87 takmičara.

 

Plivač Luka Jovanović je u trci na 100m delfin osvojio 2. mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi i 7. mesto u ukupnom plasmanu.

 

Strahinja Stančul u disciplini 100m prsno zauzeo je 8. poziciju u grupi i 24. mesto ukupno sa vremenom 1:06.73.

 

Lena Jovanović u disciplini 100m leđnim stilom zauzela je 5. mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi i 25. mesto u ukupnom plasmanu sa vremenom 1:06.65.

 

Atletičarka Lena Milinković u trci na 100m sa preponama zauzela je 5. mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi i 14. mesto ukupno sa vremenom 14.28.

 

Mejra Mehmedović osvojila je 7. mesto u finalu 2000m stipl. sa vremenom 6:49.48.

 

Mina Amidžić prestupila je u finalu bacanja kladiva.

 

Kompletan raspored takmičenja i nastupa naših sportista za petak, 28. jul, možete pronaći na linku – https://oks.org.rs/kalendar-takmicenja-teamserbia-28-jul-2023-eyof-maribor/