Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili zlatnu medalju na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru!

Parallax Leaf - OKS

Naš najuspešniji streljački tandem Zorana Arunović/Damir Mikec osvojio je zlatnu medalju u takmičenju miks parova na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru.

 

foto: SSS

 

Zlatni srpski tandem Zorana Arunović/Damir Mikec osvojio je najsjajnije odličje u miksu vazdušnim pištoljem 10m na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru. Arunovićeva i Mikec su u meč za zlato ušli sa prvog mesta u kvalifikacijama, pogodivši 580 krugova. U duelu za prvo mesto rivali su im bili kineski strelci Ve Kijan i Šualang Bu.

 

Naši reprezentativci su odlično startovali u duelu za zlato, dobili prve četiri serije za vođstvo od 8:0 u poenima. Međutim, korak po korak, Kinezi su smanjivali veliki zaostatak. Posle deset hitaca, Arunovićeva i Mikec su imali samo dva poena prednosti – 11:9, a Kinezi šansu da izjednače. Međutim, oboje naših reprezentativaca su u 11. seriji zabeležili odlične hice, poveli sa 13:9 i potom dodali još četiri poena za ubedljiv trijumf od 17:9 i novi veliki uspeh.

 

Trofejni srpski tandem Arunović/Mikec je ove godine na velikim takmičenjima osvojio pet medalja u miks parovima. Zorana i Damir su na prvom Svetskom kupu u Kairu stigli su do srebra. Potom su u Talinu ponovo postali prvaci Evrope. Na Svetskom kupu u Limi su osvojili zlato, srebro na SK u Bakuu, a na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru srpski miks vazdušnim pištoljem Zorana Arunović i Damir Mikec dodao je još jedno najsjajnije odličje u svoju riznicu medalja.