Anja Obradović osvojila bronzu na juniorskom EP u Poreču

Parallax Leaf - OKS

Juniorske reprezentativke Srbije u džudou osvojile su tri medalje na Evropskom prvenstvu u Poreču.

Nakon što su Andrea Stojadinov (do 48 kg) i Marica Perišić (do 57 kg) osvojile zlatne medalje, juče je bronzano odličje pripali Anji Obradović (do 63 kg).

 

OSVAJAČICE MEDALJA DEO RAZVOJNOG PROGRAMA OKS

 

Andrea Stojadinov, Marica Perišić i Anja Obradović su deo “Razvojnog programa” Olimpijskog komiteta Srbije. Ovaj program pravovremeno identifikuje najbolje mlade sportiste i pruža optimalne uslove za njihov razvoj.

Uz to, primarni cilj ovog programa je stvaranje uslova za uspešnu transformaciju najtalentovanijih mladih sportista u vrhunske sportiste koji će beležiti zapažene sportske rezultate i osvajati medalje na međunarodnim takmičenjima u seniorskoj konkurenciji.

Takođe, razvojni program predstavlja stepenik koji sportista prolazi na putu ka Olimpijskom programu.

 

DO BRONZE PREKO PROTIVNIKA IZ SLOVENIJE, TURSKE I HOLADNIJE

 

Anja Obradović je u borbi za bronzanu medalju savladala takmičarku iz Slovenije, Zavru Tavčar, zahvatom za ipon (10:0) nakon 2:24 minuta meča.

Pre toga, Obradovićeva je u prvom kolu bila slobodna, a u sledećem meču je savladala Turkinju Ajten Jeksan. U četvrtfinalu savladana je Kamil Nalbat iz Holandije i to zahvatom za ipon.

Juče su takođe na tatami izašli i Đorđe Stanojević (do 73 kg) koji je nažalost zaustavljen u prvom meču i Vuk Elez (do 81 kg) koji je zaustavljen u trećem kolu od strane takmičara iz Švajcarske i to u produžetku porazom na “zlatan bod”.

Danas je poslednji dan Evropskog prvenstva za juniore u Poreču, a Srbija neće imati predstavnike na borilištu.