Četvoro atletičara Srbije na Svetskom prvenstvu u dvorani u Glazgovu

Parallax Leaf - OKS

Svetsko prvenstvo u atletici u dvorani održaće se u najvećem gradu Škotske, Glazgovu, u periodu od 1. do 3. marta 2024. godine. Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati četvoro atletičara, i to, Angelina Topić, Milica Gardašević, Elzan Bibić i Milica Emini.

 

 

Svetsko prvenstvo u atletici u dvorani biće održano u Glazgovu u „Komonvelt Areni“ od 1. do 3. marta 2024. godine, a srpska selekcija kraljice sportova imaće četvoro predstavnika: Angelina Topić (skok uvis), Milica Gardašević (skok udalj), Elzan Bibić (1500 metara) i Milica Emini (60 m prepone).

 

Prva iz srpske takmičarske selekcije na borilište izlazi najbolja mlada sportistkinja Srbije za 2023. godinu u izboru OKS, Angelina Topić, koja će se takmičiti u skoku uvis 1. marta od 20.40 časova. Istog dana, nastupiće i Elzan Bibić u trci na 1500 metara od 21.10 časova. Finale u ovoj disciplini je na programu u nedelju, 3. marta, od 22.30 časova. Milica Gardašević i Milica Emini nastupiće poslednjeg dana takmičenja, u nedelju, 3. marta. Kvalifikacije u disciplini 60m prepone su na programu od 11.25 časova, dok će se nadmetanje u skoku udalj održati od 20.15 časova.

 

Nastupe naših atletičara možete ispratiti na drugom kanalu Radio televizije Srbije.