Angelina Topić

Trofej „Najuspešniji mladi sportista Srbije – Bobana Momčilović Veličković“ za 2023. godinu – Angelina Topić

Parallax Leaf - OKS

„Trofej za najuspešnijeg mladog sportistu – Bobana Momčilović Veličković“ za 2023. godinu osvojila je Angelina Topić.

 

 

Krenula je stopama roditelja i silno zavolela atletiku. Ljubav prema „kraljici sportova“ preneli su joj otac Dragutin, rekorder Srbije u skoku uvis i majka Biljana, državna rekorderka u troskoku.

 

Nakon veoma uspešne 2022. godine, talentovana Angelina Topić nastavila je da oduševljava svet i u 2023. Postala je juniorska šampionka Evrope u skoku uvis u Jerusalimu. Vinula se metar i 90 centimetara i osvojila zlatnu medalju.

 

Na seniorskom dvoranskom prvenstvu Evrope u Istanbulu zauzela je odlično četvrto mesto. Svetsko atletsko prvenstvo na otvorenom u Budimpešti završila je na sedmoj poziciji.

 

U Dijamantskoj ligi bila je ukupno treća u svojoj disciplini. U junu je na mitingu u Parizu skočila metar i 97 centimetara. Osvojila je bronzu i postavila novi rekord Srbije. Isti rezultat ponovila je u Briselu nekoliko meseci kasnije, čime je ispunila olimpijsku normu i postala vlasnica srebrnog odličja. Bronzanom medaljom okitila se i u Judžinu (1,95 m).

 

Angelina Topić proglašena je „Zvezdom u usponu“ evropske atletike i zaslužila je trofej Olimpijskog komiteta Srbije za najuspešniju mladu sportistkinju u 2023. godini.

 

Angelina usled sportskih obaveza i takmičenja koje je u toku, nije bila u mogućnosti da prisustvuje svečanosti dodele nagrada OKS. Trofej će joj biti uručen naknadno.