Dvanaestoro naših strelaca na Svetskom prvenstvu u Bakuu

Parallax Leaf - OKS

Svetsko prvenstvo u streljaštvu održava se u Bakuu, u Azerbejdžanu, u periodu od 14. avgusta do 1. septembra 2023. godine. Za ovo takmičenje Svetske streljačke federacije (ISSF) prijavilo se čak 1249 strelaca iz ukupno 101 zemlje sveta. Srbiju će na Svetskom prvenstvu u Bakuu predstavljati dvanaestoro sjajnih strelaca, koji će nastupati u različitim disciplinama.

 

Zorana Arunović i Damir Mikec, Evropske igre 2023

 

54. ISSF Svetsko prvenstvo u streljaštvu koje će biti održano u Bakuu, u Azerbejdžanu, od 14. avgusta do 1. septembra, predstavlja kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre Pariz 2024. Na ovom takmičenju će se u svakoj disciplini deliti po četiri kvote.

 

Osmoro predstavnika Srbije na Svetskom prvenstvu u Bakuu, Andrea ArsovićZorana ArunovićDamir MikecMilenko Sebić, Milutin Stefanović, Teodora Vukojević, Lazar Kovačević i Sanja Vukašinović učesnici su Olimpijskog programa „Pariz 2024“. Andrea Arsović, Lazar Kovačević, Teodora Vukojević i Milutin Stefanović takmičiće se u tri discipline: vazdušna puška 10m, puška-trostav 50m i miks vazdušnom puškom 10m. U gađanju vazdušnom puškom 10m i gađanju puškom iz trostava takmičiće se i sjajni Milenko Sebić, a u disciplini puška-trostav 50m nastupiće i Sanja Vukašinović. S druge strane, bronzana sa prošlogodišnjeg planetarnog šampionata, Zorana Arunović, i aktuelni evropski šampion, Damir Mikec, nastupaće u disciplini gađanje vazdušnim pištoljem 10m, kao i u miksu vazdušnim pištoljem 10m.

 

Pored učesnika Olimpijskog programa „Pariz 2024“, Srbiju će predstavljati još petoro strelaca. Ivana Anđušić Maksimović će se takmičiti u gađanju vazdušnom puškom 10m i gađanju puškom iz trostava, dok će se u gađanju vazdušnim pištoljem nadmetati Dimitrije Grgić, Duško Petrov i Jovana Todorović, koja će se takmičiti i u disciplini 25m pištolj.

 

Program po disciplinama na Svetskom prvenstvu u Bakuu je sledeći:

 

Finale vazdušni pištolj 10m za muškarce i žene – 17.08.

Finale miks vazdušnom puškom 10m i finale miks vazdušnim pištoljem 10m – 18.08.

Finale vazdušna puška 10m za muškarce i žene – 19.08.

Finale puška-trostav 50m za muškarce i finale pištolj 25m za žene – 20.08.

Finale puška-trostav 50m za žene – 21.08.

 

Detaljan raspored i rezultate takmičenja možete pronaći na linku u nastavku teksta.

https://www.issf-sports.org/competitions/venue.ashx?cshipid=3085